КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ - НАЈЛЕПШЕ КОЈЕ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Толико су мекане и свеже да увек сви траже залогај више
Рецепт за кифлице са киселом павлаком би требало свака домаћица да има у својој свесци са рецептима, јер свакога одушевљавају на први залогај.
Неопходни састојци за кифлице:
- 250 мл топлог млека
- 10 г сувог квасца
- 2 равне кашике шећера
- 1 јаје
- 125 мл уља
- 1 кашичица соли
- 550 г брашна тип 400
- 1 чаша киселе павлаке 20% мм
За премазивање:
- Мало млека
- 1 размућено јаје
- Сусам за посипање
Топло млеко, суви квасац и 2 равне кашике шећера помешати и оставити да одстоји 10 минута. Потом сједините јаје, уље и со. Додати у ову смесу млеко са квасцем и постепено додавати брашно. Умесити тесто. Мало ставити на њега уља како се не би лепило на посуду. Оставити да одмори 10 минута и поново га премесити. Када удвостручи своју величину, премесити тесто. Поделити на 2 једнака дела.
Лакше ћемо растањити тесто уколико са једне стране ставимо мало уља. Круг поделити на 16 једнаких троуглова и на сваки ставити кашичицу киселе павлаке. Заролати кифлице и ставити у плех са пек папиром. Премазати са мало млека и оставити да расту 15 минута. Када порасту премазати их размућеним јајетом и посути сусамом. Пећи на 200°C док не порумене.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута
08. 08. 2023. у 17:09
НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ КОЈЕ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Готове су за 15 минута
17. 08. 2023. у 08:00
НЕЋЕТЕ ИМ ОДОЛЕТИ: Сечене кифле - тесто меко као пена! (ВИДЕО)
15. 08. 2023. у 20:36
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)