КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ - НАЈЛЕПШЕ КОЈЕ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Толико су мекане и свеже да увек сви траже залогај више
Рецепт за кифлице са киселом павлаком би требало свака домаћица да има у својој свесци са рецептима, јер свакога одушевљавају на први залогај.
Неопходни састојци за кифлице:
- 250 мл топлог млека
- 10 г сувог квасца
- 2 равне кашике шећера
- 1 јаје
- 125 мл уља
- 1 кашичица соли
- 550 г брашна тип 400
- 1 чаша киселе павлаке 20% мм
За премазивање:
- Мало млека
- 1 размућено јаје
- Сусам за посипање
Топло млеко, суви квасац и 2 равне кашике шећера помешати и оставити да одстоји 10 минута. Потом сједините јаје, уље и со. Додати у ову смесу млеко са квасцем и постепено додавати брашно. Умесити тесто. Мало ставити на њега уља како се не би лепило на посуду. Оставити да одмори 10 минута и поново га премесити. Када удвостручи своју величину, премесити тесто. Поделити на 2 једнака дела.
Лакше ћемо растањити тесто уколико са једне стране ставимо мало уља. Круг поделити на 16 једнаких троуглова и на сваки ставити кашичицу киселе павлаке. Заролати кифлице и ставити у плех са пек папиром. Премазати са мало млека и оставити да расту 15 минута. Када порасту премазати их размућеним јајетом и посути сусамом. Пећи на 200°C док не порумене.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута
08. 08. 2023. у 17:09
НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ КОЈЕ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Готове су за 15 минута
17. 08. 2023. у 08:00
НЕЋЕТЕ ИМ ОДОЛЕТИ: Сечене кифле - тесто меко као пена! (ВИДЕО)
15. 08. 2023. у 20:36
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)