КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ - НАЈЛЕПШЕ КОЈЕ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Толико су мекане и свеже да увек сви траже залогај више

05. 09. 2023. у 07:00

Рецепт за кифлице са киселом павлаком би требало свака домаћица да има у својој свесци са рецептима, јер свакога одушевљавају на први залогај.

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ - НАЈЛЕПШЕ КОЈЕ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Толико су мекане и свеже да увек сви траже залогај више

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvajte sa Stašom

Неопходни састојци за кифлице:

  • 250 мл топлог млека
  • 10 г сувог квасца
  • 2 равне кашике шећера
  • 1 јаје
  • 125 мл уља
  • 1 кашичица соли
  • 550 г брашна тип 400
  • 1 чаша киселе павлаке 20% мм

За премазивање:

 
  • Мало млека
  • 1 размућено јаје
  • Сусам за посипање

Топло млеко, суви квасац и 2 равне кашике шећера помешати и оставити да одстоји 10 минута. Потом сједините јаје, уље и со. Додати у ову смесу млеко са квасцем и постепено додавати брашно. Умесити тесто. Мало ставити на њега уља како се не би лепило на посуду. Оставити да одмори 10 минута и поново га премесити. Када удвостручи своју величину, премесити тесто. Поделити на 2 једнака дела.

Лакше ћемо растањити тесто уколико са једне стране ставимо мало уља. Круг поделити на 16 једнаких троуглова и на сваки ставити кашичицу киселе павлаке. Заролати кифлице и ставити у плех са пек папиром. Премазати са мало млека и оставити да расту 15 минута. Када порасту премазати их размућеним јајетом и посути сусамом. Пећи на 200°C док не порумене.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

КЕВИН ПАНТЕР СЕ ОБРАТИО НАВИЈАЧИМА: Барселону назвао домом, ово ће разочарати црно-беле (ВИДЕО)