НАЈОМИЉЕНИЈИ РУСКИ ВИКЕНД ДОРУЧАК: Лажни уштипци са сиром су најмеканији које сте пробали, а укус ће вас оборити с ногу

Novosti online

22. 10. 2023. у 07:00

ЛАЖНИ уштипци са две врсте сира су омиљено јело у руским породицама, посебно нерадним данима, јер се спремају лако, а сви обожавају да их једу!

НАЈОМИЉЕНИЈИ РУСКИ ВИКЕНД ДОРУЧАК: Лажни уштипци са сиром су најмеканији које сте пробали, а укус ће вас оборити с ногу

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar

Идеалан су доручак са јутро током суботе и недеље, а то добро знају и Руси. Обожавају да припреме ово тесто када је породица на окупу, јер се невероватно брзо прави, а укус је савршен, те одмах све нестане са стола.

Замесе се зачас и одмах кратко прже, нема никаквог чекања.

Потребни састојци:

350 г свежег сира
150 г брашна
2 јајета
250 мл јогурта
1 кашичица соли
1 кашичица прашка за пециво
100 г тврдог сира
свеж першун

Како се праве

У свеж сир додајте јаја, брашно, јогурт, со, прашак за пециво, рендани сир и сецкани першун. Све добро сједините, па кашиком вадите и сипајте у тигањ у којем сте загрејали мало уља. Пржите са обе стране и вадите на убрус да се оцеди од вишка уља.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”