НАЈОМИЉЕНИЈИ РУСКИ ВИКЕНД ДОРУЧАК: Лажни уштипци са сиром су најмеканији које сте пробали, а укус ће вас оборити с ногу
ЛАЖНИ уштипци са две врсте сира су омиљено јело у руским породицама, посебно нерадним данима, јер се спремају лако, а сви обожавају да их једу!
Идеалан су доручак са јутро током суботе и недеље, а то добро знају и Руси. Обожавају да припреме ово тесто када је породица на окупу, јер се невероватно брзо прави, а укус је савршен, те одмах све нестане са стола.
Замесе се зачас и одмах кратко прже, нема никаквог чекања.
Потребни састојци:
350 г свежег сира
150 г брашна
2 јајета
250 мл јогурта
1 кашичица соли
1 кашичица прашка за пециво
100 г тврдог сира
свеж першун
Како се праве
У свеж сир додајте јаја, брашно, јогурт, со, прашак за пециво, рендани сир и сецкани першун. Све добро сједините, па кашиком вадите и сипајте у тигањ у којем сте загрејали мало уља. Пржите са обе стране и вадите на убрус да се оцеди од вишка уља.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)