ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Никад мекше и ваздушастије, а печене су за 15 минута
ТЕСТО од кромпира није резервисано само за њоке и кнедле, од њега можете направити и дивне кифлице.
Што је најбоље од свега, прилично су неутралног укуса, па можете да их пуните слатким или сланим надевом. Такође, одлична ствар је што ово тесто можете да припремите и дан-два унапред и да га чувате у фрижидеру. Кифлице од кромпировог теста биће мекане и ваздушасте, а ако их будете чували у чинији са поклопцем, остају свеже и по неколико дана.
Састојци:
250 мл млека
250 г скуваног кромпира
160 г путера
120 г шећера
1 кашичица соли
120 мл воде
1 кесица сувог квасца
2 јајета
600 г брашна
Припрема:
Сипајте млеко у шерпицу и ставите на шпорет да се загреје, стално мешајући док не почне да се праве мехурићи по ивицама шерпе. Млеко сипајте у посуду па додајте изгњечен кромпир, путер, шећер и со. Мешајте док се сви састојци не сједине и растопе. Оставите мешавину са стране да охлади на собној температури.
Квасац помешајте са топлом водом, оставите да се активира пар минута, а затим квасац и улупана јаја сипајте у мешавину кромпира и млека па све добро измешајте. Додајте половину брашна, замесите тесто, па оставите да одмара сат времена. Након тога додајте преостало брашно и замесите тесто које треба да буде лепљиво.
Тесто поделите у два дела, па свако развуците оклагијом што тање и исеците на једнаке троуглове. Од сваког троугла направите једну кифлицу тако што ћете га уролати од шире стране према врху. ређајте их на плех обложен пек-папиром, покријте крпом и оставите још пола сата да одморе. Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)