ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Никад мекше и ваздушастије, а печене су за 15 минута
ТЕСТО од кромпира није резервисано само за њоке и кнедле, од њега можете направити и дивне кифлице.
Што је најбоље од свега, прилично су неутралног укуса, па можете да их пуните слатким или сланим надевом. Такође, одлична ствар је што ово тесто можете да припремите и дан-два унапред и да га чувате у фрижидеру. Кифлице од кромпировог теста биће мекане и ваздушасте, а ако их будете чували у чинији са поклопцем, остају свеже и по неколико дана.
Састојци:
250 мл млека
250 г скуваног кромпира
160 г путера
120 г шећера
1 кашичица соли
120 мл воде
1 кесица сувог квасца
2 јајета
600 г брашна
Припрема:
Сипајте млеко у шерпицу и ставите на шпорет да се загреје, стално мешајући док не почне да се праве мехурићи по ивицама шерпе. Млеко сипајте у посуду па додајте изгњечен кромпир, путер, шећер и со. Мешајте док се сви састојци не сједине и растопе. Оставите мешавину са стране да охлади на собној температури.
Квасац помешајте са топлом водом, оставите да се активира пар минута, а затим квасац и улупана јаја сипајте у мешавину кромпира и млека па све добро измешајте. Додајте половину брашна, замесите тесто, па оставите да одмара сат времена. Након тога додајте преостало брашно и замесите тесто које треба да буде лепљиво.
Тесто поделите у два дела, па свако развуците оклагијом што тање и исеците на једнаке троуглове. Од сваког троугла направите једну кифлицу тако што ћете га уролати од шире стране према врху. ређајте их на плех обложен пек-папиром, покријте крпом и оставите још пола сата да одморе. Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)