ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Никад мекше и ваздушастије, а печене су за 15 минута
ТЕСТО од кромпира није резервисано само за њоке и кнедле, од њега можете направити и дивне кифлице.

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Што је најбоље од свега, прилично су неутралног укуса, па можете да их пуните слатким или сланим надевом. Такође, одлична ствар је што ово тесто можете да припремите и дан-два унапред и да га чувате у фрижидеру. Кифлице од кромпировог теста биће мекане и ваздушасте, а ако их будете чували у чинији са поклопцем, остају свеже и по неколико дана.
Састојци:
250 мл млека Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes
250 г скуваног кромпира
160 г путера
120 г шећера
1 кашичица соли
120 мл воде
1 кесица сувог квасца
2 јајета
600 г брашна
Припрема:
Сипајте млеко у шерпицу и ставите на шпорет да се загреје, стално мешајући док не почне да се праве мехурићи по ивицама шерпе. Млеко сипајте у посуду па додајте изгњечен кромпир, путер, шећер и со. Мешајте док се сви састојци не сједине и растопе. Оставите мешавину са стране да охлади на собној температури.
Квасац помешајте са топлом водом, оставите да се активира пар минута, а затим квасац и улупана јаја сипајте у мешавину кромпира и млека па све добро измешајте. Додајте половину брашна, замесите тесто, па оставите да одмара сат времена. Након тога додајте преостало брашно и замесите тесто које треба да буде лепљиво.
Тесто поделите у два дела, па свако развуците оклагијом што тање и исеците на једнаке троуглове. Од сваког троугла направите једну кифлицу тако што ћете га уролати од шире стране према врху. ређајте их на плех обложен пек-папиром, покријте крпом и оставите још пола сата да одморе. Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)