НАЈБОЉИ И НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА ФОКАЧУ: Направите неодољиву италијанску погачу која савршено иде уз сва јела
ДОНОСИМО вам најбољи, најједноставнији и најбржи рецепт за преукусну италијанску погачу познатију као - фокача.
За њену припрему потребно је свега 25 минута, 20 минута печења и нешто времена које одлази на дизање теста.
Састојци:
500 г брашна + за посипање
7 г сувог квасца
2 кашићице морске соли
маслиново уље
1 кашичица крупне морске соли
гранчице рузмарина
Припрема:
Ставите брашно у велику посуду. На једну страну брашна умешајте квасац, а у другу ситну со па све помешајте. Со се одваја од квасца да га не деактивира. Направите удубљење у средини брашна и додајте две кашике уља. Постепено уливајте 350-400 мл млаке воде док не добијете лагано лепљиво тесто (можда вам неће требати сва вода).
Радну површину поспите брашном и на њу пребаците тесто. Месите 5-10 минута док вам тесто не постане мекано и мање лепљиво. Затим га пребаците у чисту чинију, покријте кухињском крпом и оставите да се диже један сат док се не удвостручи.
Науљите правоугаони, плитки плех (25 x 35 цм). Пребаците тесто на радну површину, а затим га развуците на величину калупа. Покријте кухињском крпом и оставите да се диже још 35-45 минута.
Загрејте рерну на 200 степени. Утисните прсте у тесто да направите удубљења. Помешајте кашику и по маслиновог уља, једну кашику воде и ситну со па прелијте по хлебу. Гранчице рузмарина гурните у удубљења у тесту.
Пеците 20 минута док не порумени. Док је погача још врућа, прелијте је са још кашиком-две маслиновог уља, исеците и послужите.
Пријатно!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)