ПРОЈА С БРОКОЛИЈЕМ: Здрав оброк који се прави брзо и лако
ПРОЈА са броколијем је савршен оброк.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Lilly ́s Ingredients
Мафини могу да се спреме за доручак, ужину, али и вечеру, а готови су очас посла.
Састојци:
3 јајета Фото: Принтскрин Јутјуб/Lilly ́s Ingredients
1 јогурт
1 чаша киселе воде
1 дл уља
1 прашак за пециво
12 кашика кукурузног брашна
4 кашике пшеничног брашна
2 кашичице соли
1 средња главица броколија
Припрема:
1. Добро умутити беланца, додавати једно по једно жуманце и остале састојке, осим броколија.
2. Броколи обарити у сланој води, оставити да се скроз охлади и оцеди на папирној салвети, па га раздвојити на цветове и сваки благо уваљати у брашно да не би потонуо у тесту за проју.
3. Припремљену смесу допола сипати у калупе за проју, у средину сваког ставити цвет броколија и још мало допунити смесом да прекрије броколи (не до врха јер ће проја нарасти).
4. Пећи у рерни на 200 степени 10 минута, а затим смањити температуру на 180 и пећи још око 25 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)