ПРОЈА С БРОКОЛИЈЕМ: Здрав оброк који се прави брзо и лако
ПРОЈА са броколијем је савршен оброк.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Lilly ́s Ingredients
Мафини могу да се спреме за доручак, ужину, али и вечеру, а готови су очас посла.
Састојци:
3 јајета Фото: Принтскрин Јутјуб/Lilly ́s Ingredients
1 јогурт
1 чаша киселе воде
1 дл уља
1 прашак за пециво
12 кашика кукурузног брашна
4 кашике пшеничног брашна
2 кашичице соли
1 средња главица броколија
Припрема:
1. Добро умутити беланца, додавати једно по једно жуманце и остале састојке, осим броколија.
2. Броколи обарити у сланој води, оставити да се скроз охлади и оцеди на папирној салвети, па га раздвојити на цветове и сваки благо уваљати у брашно да не би потонуо у тесту за проју.
3. Припремљену смесу допола сипати у калупе за проју, у средину сваког ставити цвет броколија и још мало допунити смесом да прекрије броколи (не до врха јер ће проја нарасти).
4. Пећи у рерни на 200 степени 10 минута, а затим смањити температуру на 180 и пећи још око 25 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)