ПИТА ОД ПРАЗИЛУКА: Без кора и од два брашна

Novosti online

01. 12. 2023. у 07:00

НИЈЕ вам потребно пуно времена ни вештине. Направите питу без кора и од два брашна. Посна је, али ћете је јести и мрсним данима колико је добра.

ПИТА ОД ПРАЗИЛУКА: Без кора и од два брашна

Фото Pixabay free images

Потребно је:

* 250 г кукурузног брашна
* 250 г пшеничног брашна
* 1 кесица прашка за пециво
* 2 струка празилука
* 2 чаше киселе воде
* пола чаше уља
* со, бибер

Фото Pixabay free images

Припрема:

Ситно исецкајте бели део празилука па га пропржите на мало уља, а зелени оставите са стране. Саставите у дубљој посуди кукурузно и пшенично брашно, додајте прашак за пециво, уље и киселу воду, со и бибер, па све добро промешајте. Овоме додајте пржени празилук па изједначите мешањем смесу. Сипајте смесу у подмазану округлу тепсију и ставите у загрејану рерну на 200 степени. Пеците питу 20 минута. За то време исеците зелене делове празилука на кругове. Извадите питу из рерне па је поспите празилуком и вратите да се пече још 10 минута.

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ДВАДЕСЕТ ГРАДОВА ОБОГАЋЕНО УРБАНИМ ВРТОВИМА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА : „Никло као ја“