ПИТА ОД ПРАЗИЛУКА: Без кора и од два брашна

Novosti online

01. 12. 2023. у 07:00

НИЈЕ вам потребно пуно времена ни вештине. Направите питу без кора и од два брашна. Посна је, али ћете је јести и мрсним данима колико је добра.

ПИТА ОД ПРАЗИЛУКА: Без кора и од два брашна

Фото Pixabay free images

Потребно је:

* 250 г кукурузног брашна
* 250 г пшеничног брашна
* 1 кесица прашка за пециво
* 2 струка празилука
* 2 чаше киселе воде
* пола чаше уља
* со, бибер

Фото Pixabay free images

Припрема:

Ситно исецкајте бели део празилука па га пропржите на мало уља, а зелени оставите са стране. Саставите у дубљој посуди кукурузно и пшенично брашно, додајте прашак за пециво, уље и киселу воду, со и бибер, па све добро промешајте. Овоме додајте пржени празилук па изједначите мешањем смесу. Сипајте смесу у подмазану округлу тепсију и ставите у загрејану рерну на 200 степени. Пеците питу 20 минута. За то време исеците зелене делове празилука на кругове. Извадите питу из рерне па је поспите празилуком и вратите да се пече још 10 минута.

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

Cedevita podržava klinCE kreativCE: deca iz SOS Dečijeg sela Srbija osvojili su javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE