ГОТОВ ЈЕ ЗА 15 МИНУТА: Брзи хлеб без квасца

Novosti online

03. 12. 2023. у 07:00

ЗДРАВИЈА је варијанта од класичног, а укус му је још лепши. Једноставно и лако направите хлеб од спелтиног брашна.

ГОТОВ ЈЕ ЗА 15 МИНУТА: Брзи хлеб без квасца

Фото Shutterstock

Потребно је:

* 600 г спелтиног брашна

* 200 мл киселе воде
* 200 мл јогурта
* 1 јаје
* 1 прашак за пециво
* 2 кашике уља
* 1 кашичица соли
* 1 кашичица шећера
* 3 кашике мешавине семенки од сусама, бундеве, лана и сунцокрета

Припрема:

У 600 г спелтиног брашна сипајте прашак за пециво, помешајте и лагано сипајте јогурт и киселу воду. У ту смесу сипајте и 1 цело јаје и наставите са мешањем. Онда додајте уље, со и шећер и умесите тесто за хлеб од спелте. У умешено тесто додајте мешавину семенки.

На крају такође добро промесите све ово. Премажите уљем тепсију у којој ћете пећи хлеб од спелтиног брашна, поспите мало брашном и ставите обликовану векну хлеба да се пече.

Пеците у рерни загрејаној на 200 степени 40 минута.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА: Ово је Новак Ђоковић доживео у Риму