ИМАМО ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ: Најлепше босанске мантије
ЈЕЛО које доста подсећа на бурек, и може да се направи на више начина. Месо се лепи за прсте, а прелив му додаје неодољив укус.
![ИМАМО ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ: Најлепше босанске мантије ИМАМО ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ: Најлепше босанске мантије](/data/images/2023-12-02/428749_66_fmob.jpg)
Printscreen/Youtube
Потребно:
* 800 г брашна тип 500
* 520 мл млаке воде
* 2 кашике соли
* 1 кг млевеног меса
* 60 мл уља
* 2 главице црног лука
* 3/4 кашичице бибера
За премаз:
* 150 г путера
* 50 мл уља
За прелив:
* 250 мл јогурта
* 3 чена белог лука
* 1/2 кашичице соли
Припрема:
У посуду сипајте брашно, једну кашику соли, па полако додајте 450 мл млаке воде и замесите тесто. Затим тесто прекријте крпом и оставите да нарасте 30 минута. Онда поспите мало брашна по тесту како се не би лепило, па га преместите на радну површину посуту брашном. Затим поделите тесто на три једнака дела, па сваки део умесите руком у глатке лопте. Прекријте их и оставите око 15-20 минута. Тада исецкајте црни лук, па додајте кашику соли, бибер, уље. Смесу помешајте са млевеним месом, па у то додајте 70 мл воде. Оклагијом развијте тесто (једну по једну лопту) да буде што тање и да заузима целу површину стола. Путер отопите са уљем, па премажите развијено тесто. Развучено тесто поделите по дужини на два дела, па распоредите део смесе са месом дуж спољне ивице. Затим увијте попут ролата па исеците на комаде од по 3-4цм. Рукама обликујте мантије, тако да ивице буду затворене и да месо не испада са стране. Мантије ређајте у плех подмазан отопљеним путером и уљем и премажите. Пеците мантије око 30-40 минута у претходно загрејаној на 250 степени. Направите прелив од јогурта, соли и исецканог белог лука. На крају, сипајте прелив преко мантија. Пријатно !
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана](/data/images/2023-11-30/428154_shutterstock-544475194_t.jpg?time=1701474720)
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00
![ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком](/data/images/2023-11-30/428140_shutterstock-34130488_t.jpg?time=1701477617)
ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком
02. 12. 2023. у 07:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан маневар обилажења (ВИДЕО) ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан маневар обилажења (ВИДЕО)](/data/images/2025-02-13/572482_f-18-6_kf.jpg?time=1739465293)
ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан "маневар обилажења" (ВИДЕО)
БОРБЕНИ авион "EA-18G Growler" америчке ратне морнарице срушио се у заливу Сан Дијего у Сједињеним Америчким Државама у среду ујутру, јавља "ABC News". Портпарол морнарице је потврдио да је посада авиона искочила, а да су их спасили припадници обалске страже САД-а.
13. 02. 2025. у 17:48 >> 17:48
Коментари (0)