ПРОСТО ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Посна пица са туњевином, шампињонима и качкаваљем

Novosti online

04. 12. 2023. у 07:00

ТОЛИКО је добра да ћете је стално правити. Направите домаћу посну пицу. Туњевина замењује месо, а посни качкаваљ мења прави сир.

ПРОСТО ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Посна пица са туњевином, шампињонима и качкаваљем

Фото Shutterstock

Тесто:

* 1 ,5 дл млаке воде

* 0,5 дл уља
* 1/2 пакета свежег квасца
* 1 кашичица шећера
* 1 кашичица соли
* 250 г брашна

НАДЕВ:

* 1 конзерва туњевине у уљу

* 100 г биљног качкаваља
* 50 г маринираних шампињона
* по жељи парадајз пелат, оригано и маслинке,свежа паприка

Припрема:

Сипајте у млаку воду шећер и квасац, па кад квасац надође додајте остале састојке, и умесите мекано тесто. Месите га пар минута па оставите 30 минута да нарасте. Развијте тесто па га ставите у плех. Онда премажите парадајз пелат па додајте туњевину оцеђену од уља и све остале састојке за надев. На крају нарендајте качкаваљ. Пеците 15 минута у загрејаној рерни на 250 степени. Водите рачуна да не прегори одоздо.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА: Ово је Новак Ђоковић доживео у Риму