ПРОСТО ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Посна пица са туњевином, шампињонима и качкаваљем
ТОЛИКО је добра да ћете је стално правити. Направите домаћу посну пицу. Туњевина замењује месо, а посни качкаваљ мења прави сир.

Фото Shutterstock
Тесто:
* 1 ,5 дл млаке воде
* 0,5 дл уља
* 1/2 пакета свежег квасца
* 1 кашичица шећера
* 1 кашичица соли
* 250 г брашна
НАДЕВ:
* 1 конзерва туњевине у уљу
* 100 г биљног качкаваља
* 50 г маринираних шампињона
* по жељи парадајз пелат, оригано и маслинке,свежа паприка
Припрема:
Сипајте у млаку воду шећер и квасац, па кад квасац надође додајте остале састојке, и умесите мекано тесто. Месите га пар минута па оставите 30 минута да нарасте. Развијте тесто па га ставите у плех. Онда премажите парадајз пелат па додајте туњевину оцеђену од уља и све остале састојке за надев. На крају нарендајте качкаваљ. Пеците 15 минута у загрејаној рерни на 250 степени. Водите рачуна да не прегори одоздо.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

4 ПОСНА ЈЕЛА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА АТОСА: Најлепши оброци из хиландарског кувара
30. 11. 2023. у 12:00

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)