ПРОСТО ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Посна пица са туњевином, шампињонима и качкаваљем
ТОЛИКО је добра да ћете је стално правити. Направите домаћу посну пицу. Туњевина замењује месо, а посни качкаваљ мења прави сир.

Фото Shutterstock
Тесто:
* 1 ,5 дл млаке воде
* 0,5 дл уља
* 1/2 пакета свежег квасца
* 1 кашичица шећера
* 1 кашичица соли
* 250 г брашна
НАДЕВ:
* 1 конзерва туњевине у уљу
* 100 г биљног качкаваља
* 50 г маринираних шампињона
* по жељи парадајз пелат, оригано и маслинке,свежа паприка
Припрема:
Сипајте у млаку воду шећер и квасац, па кад квасац надође додајте остале састојке, и умесите мекано тесто. Месите га пар минута па оставите 30 минута да нарасте. Развијте тесто па га ставите у плех. Онда премажите парадајз пелат па додајте туњевину оцеђену од уља и све остале састојке за надев. На крају нарендајте качкаваљ. Пеците 15 минута у загрејаној рерни на 250 степени. Водите рачуна да не прегори одоздо.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

4 ПОСНА ЈЕЛА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА АТОСА: Најлепши оброци из хиландарског кувара
30. 11. 2023. у 12:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)