ТРАЖИЋЕТЕ ПАРЧЕ ВИШЕ: Посна пита са патлиџаном
Посна пита са патлиџаном неодољивог укуса за час, само за вас.
Потребно:
* плави патлиџан, 1 кг
* празилук, један струк
* црни лук, 1 главица
* коре за питу, 500 г
* кувани пиринач, 1 шоља
* газирана вода, 250 мл
* першун,1 веза
* бибер, по укусу
* суви биљни зачин, по укусу
* со, по укусу
* оригано, по укусу
* уље, по потреби
Припрема:
- Патлиџан ољуштите, изрендајте и барите 10 минута у посољеној кључалој води. Потом га процедите и динстајте 15 минута са пропрженим сецканим празилуком и црним луком. На крају додајте обарени пиринач и зачине, а затим ређајте питу прскајући сваку кору са мало уља и киселом водом. Пре печења исеците питу на парчиће и попрскајте киселом водом.
Оставите да одстоји око сат времена, а затим пеците у добро загрејаној рерни 25–30 минута.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА САРМА: Укус ће бити фантастичан - савршено гурманско искуство (ВИДЕО)
06. 12. 2023. у 07:00
РЕЦЕПТ ЈЕ ПРОВЕРЕН, А УКУС САВРШЕН: Најбрже и најукусније мекике које ћете пробати
05. 12. 2023. у 10:06
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)