ТРАЖИЋЕТЕ ПАРЧЕ ВИШЕ: Посна пита са патлиџаном

Novosti online

12. 12. 2023. у 14:21

Посна пита са патлиџаном неодољивог укуса за час, само за вас.

ТРАЖИЋЕТЕ ПАРЧЕ ВИШЕ: Посна пита са патлиџаном

Фото Shutterstock

Потребно:

* плави патлиџан, 1 кг

* празилук, један струк
* црни лук, 1 главица
* коре за питу, 500 г
* кувани пиринач, 1 шоља
* газирана вода, 250 мл
* першун,1 веза
* бибер, по укусу
* суви биљни зачин, по укусу
* со, по укусу
* оригано, по укусу
* уље, по потреби


Припрема:

- Патлиџан ољуштите, изрендајте и барите 10 минута у посољеној кључалој води. Потом га процедите и динстајте 15 минута са пропрженим сецканим празилуком и црним луком. На крају додајте обарени пиринач и зачине, а затим ређајте питу прскајући сваку кору са мало уља и киселом водом. Пре печења исеците питу на парчиће и попрскајте киселом водом.

Оставите да одстоји око сат времена, а затим пеците у добро загрејаној рерни 25–30 минута.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом