ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају

Novosti online

05. 01. 2024. у 21:00

ЦАРСКУ питу обожавају људи на овим просторима - лако се прави, а укус перфектан. Припрема царске пите са ајваром је изузетно лака, а укус фантастичан.

ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају

Фото Shutterstock

Неки је називају и шпанска пита, а можете је правити и у посној варијанти. За доручак или вечеру је најбоља опција, а сигурни смо да ће нестати са стола за тили час.

Припрема:

* 5 јајета

* 210 мл уља
* 220 мл јогурта
* 210 г брашна
* 1 кесица прашка за пециво
* 8 г соли
* 180 г шунке
* 120 г киселих краставчића
* 70 г ајвара
* 160 г фета сира

Рецепт за царску питу са ајваром:

У чинији помешајте јаја и со, па их умиксајте. Док миксате, постепено додајте јогурт, па уље. Потом постепено додајте просејано брашно и прашак за пециво, па поново умиксајте.

Шунку исеците на коцкице, сиг изгњечите, краставчиће исецкајте на колутиће, па све заједно додајте у смесу за царску питу. На крају додајте ајвар и промешајте. Ставите пек папир, подмажите га, па излијте смесу за царску питу. Пеците на 200°Ц око 13-15 минута, а потом на 180°Ц око 15 минута. Покријте крпом царскупиту са ајваром и оставите тако да одстоји 10 минута, па служите.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)