ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају

Novosti online

05. 01. 2024. у 21:00

ЦАРСКУ питу обожавају људи на овим просторима - лако се прави, а укус перфектан. Припрема царске пите са ајваром је изузетно лака, а укус фантастичан.

ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају

Фото Shutterstock

Неки је називају и шпанска пита, а можете је правити и у посној варијанти. За доручак или вечеру је најбоља опција, а сигурни смо да ће нестати са стола за тили час.

Припрема:

* 5 јајета
* 210 мл уља
* 220 мл јогурта
* 210 г брашна
* 1 кесица прашка за пециво
* 8 г соли
* 180 г шунке
* 120 г киселих краставчића
* 70 г ајвара
* 160 г фета сира

Рецепт за царску питу са ајваром:

У чинији помешајте јаја и со, па их умиксајте. Док миксате, постепено додајте јогурт, па уље. Потом постепено додајте просејано брашно и прашак за пециво, па поново умиксајте.

Шунку исеците на коцкице, сиг изгњечите, краставчиће исецкајте на колутиће, па све заједно додајте у смесу за царску питу. На крају додајте ајвар и промешајте. Ставите пек папир, подмажите га, па излијте смесу за царску питу. Пеците на 200°Ц око 13-15 минута, а потом на 180°Ц око 15 минута. Покријте крпом царскупиту са ајваром и оставите тако да одстоји 10 минута, па служите.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“