ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају
ЦАРСКУ питу обожавају људи на овим просторима - лако се прави, а укус перфектан. Припрема царске пите са ајваром је изузетно лака, а укус фантастичан.
Неки је називају и шпанска пита, а можете је правити и у посној варијанти. За доручак или вечеру је најбоља опција, а сигурни смо да ће нестати са стола за тили час.
Припрема:
* 5 јајета
* 210 мл уља
* 220 мл јогурта
* 210 г брашна
* 1 кесица прашка за пециво
* 8 г соли
* 180 г шунке
* 120 г киселих краставчића
* 70 г ајвара
* 160 г фета сира
Рецепт за царску питу са ајваром:
У чинији помешајте јаја и со, па их умиксајте. Док миксате, постепено додајте јогурт, па уље. Потом постепено додајте просејано брашно и прашак за пециво, па поново умиксајте.
Шунку исеците на коцкице, сиг изгњечите, краставчиће исецкајте на колутиће, па све заједно додајте у смесу за царску питу. На крају додајте ајвар и промешајте. Ставите пек папир, подмажите га, па излијте смесу за царску питу. Пеците на 200°Ц око 13-15 минута, а потом на 180°Ц око 15 минута. Покријте крпом царскупиту са ајваром и оставите тако да одстоји 10 минута, па служите.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСПЛОЗИЈЕ ATACMS РАКЕТА ОДЈЕКУЈУ РУСИЈОМ: Украјински дронови запалили фабрике, блокирали летове (ВИДЕО)
У НАПАДУ украјинских дронова на Русију током ноћи запалио се резервоар за гас у Казању у Републици Татарстан и дошло је до проблема у водоснабдевању у граду Енгелс у Саратовској области, а није било повређених, саопштили су званичници.
14. 01. 2025. у 09:17
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)