НЕОДОЉИВО ХРСКАВО ТЕСТО ПУЊЕНО СИРОМ И СКУШОМ: Свечано предјело - слане принцес-крофне
ЈАКО су укусне и декоративне, па ће улепшати сваки свечани сто. Уместо слатких предлажемо вам да направите и једнако укусне слане принцес-крофне са скушом.
Принцес-крофне су чувена француска посластица која се једе у целом свету, а поред слатких, сада постоје и слане. Оне су одличан предлог за предјело на мрсним славама или за Нову годину. Слане принцес-крофне можете да напуните руском салатом, а предлажемо вам да испробате и ове са скушом и сиром.
Састојци:
За тесто:
* 200 мл воде
* 100 г путера
* 4 јајета
* 120 г брашна
* прстохват соли
За надев:
* 150 г сира
* 150 г скуша (у конзерви)
* 1 веза мирођије
Рецепт за слане принцес-крофне са скушом:
У шерпи помешајте воду, путер и со. Кувајте док не прокључа на средњој темепратури, па склоните са шпорета. Умешајте брашно и брзо сједините дрвеном варјачом, па вратите на шпорет. Кувајте још неких 2 минута, уз непрестано мешање. Сипајте у неку посуду, умутите, па постепено додајте јаја, све време мутећи. Сипајте тесто у шприц за колаче или у кесу за замрзивач, па исеците врх. Тесто истисните у плех обложен пек-папиром, са размаком. Треба да направите лоптице. Пеците принцес-крофне у загрејаној рерни на 180°C око 20-30 минута. Оставите да се кратко охладе у рерни коју сте мало отворили, а за то време направите надев. Помешајте бели сир по избору са сецканом скушом и мирођијом, па промешајте. Можете да користите рибу по избору. Исеците врх принцес-крофнама, па их напуните рибом и онда вратите врх.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)