НЕОДОЉИВО ХРСКАВО ТЕСТО ПУЊЕНО СИРОМ И СКУШОМ: Свечано предјело - слане принцес-крофне
ЈАКО су укусне и декоративне, па ће улепшати сваки свечани сто. Уместо слатких предлажемо вам да направите и једнако укусне слане принцес-крофне са скушом.

Фото Jutjub/Printskrin
Принцес-крофне су чувена француска посластица која се једе у целом свету, а поред слатких, сада постоје и слане. Оне су одличан предлог за предјело на мрсним славама или за Нову годину. Слане принцес-крофне можете да напуните руском салатом, а предлажемо вам да испробате и ове са скушом и сиром.
Састојци:
За тесто:
* 200 мл воде
* 100 г путера
* 4 јајета
* 120 г брашна
* прстохват соли
За надев:
* 150 г сира
* 150 г скуша (у конзерви)
* 1 веза мирођије
Рецепт за слане принцес-крофне са скушом:
У шерпи помешајте воду, путер и со. Кувајте док не прокључа на средњој темепратури, па склоните са шпорета. Умешајте брашно и брзо сједините дрвеном варјачом, па вратите на шпорет. Кувајте још неких 2 минута, уз непрестано мешање. Сипајте у неку посуду, умутите, па постепено додајте јаја, све време мутећи. Сипајте тесто у шприц за колаче или у кесу за замрзивач, па исеците врх. Тесто истисните у плех обложен пек-папиром, са размаком. Треба да направите лоптице. Пеците принцес-крофне у загрејаној рерни на 180°C око 20-30 минута. Оставите да се кратко охладе у рерни коју сте мало отворили, а за то време направите надев. Помешајте бели сир по избору са сецканом скушом и мирођијом, па промешајте. Можете да користите рибу по избору. Исеците врх принцес-крофнама, па их напуните рибом и онда вратите врх.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)