ЦЕЛА КУЋА ЗАМИРИШЕ НА ФРАНЦУСКУ ПЕКАРУ: Супер меке кифлице са шунком и сиром, а спреме се зачас
КО још не воли кад кућом замиришу кифлице? Кифлице од лиснатог теста са шунком и сиром увек су добар избор.
Неодољиве су у свакој варијанти – сланој или слаткој. Надева је тако много – можете их пунити поврћем и пилетином. За данас смо припремили бржи рецепт са лиснатим тестом.
Пуни се надевом од сецкане шунке и са першуном. Кифлице се пуне и незаобилазним сиром.
Припрема:
* 500 г лиснатог теста
* 150 г шунке
* 180 г тврдог сира
* 1 јаје
* 30 г путера
* 2 кашике сусама
* шака першуна
Рецепт за кифлице од лиснатог теста пуњене шунком и сиром:
Лиснато тесто за кифлице развуците оклагијом, па одсеците ивице тако да формирате круг пречника око 30 цм. Поделите круг на 6 једнаких делова који пролазе кроз центар. У међувремену, у другој посуди помешајте рендани тврди сир, исецкану шунку и першун.
Ставите кашику надева на најдебљи крај дела теста и умотајте. Пек-папиром обложите плех, па га онда подмажите путером. Премажите кифлице од лиснатог теста умућеним јајетом, па поспите сусамом. Пеците кифлице у претходно загрејаној рерни на 200°C око 20-25 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)