ПОСНО ПРЕДЈЕЛО КОЈЕ СВИ ВОЛЕ: Пита са поврћем - брзо и лако се прави, а састојци су јефтини

Novosti online

17. 01. 2024. у 07:00

ПОСНО предјело ће обогатити сваку трпезу, поготово ако је у питању пита са поврћем.

ПОСНО ПРЕДЈЕЛО КОЈЕ СВИ ВОЛЕ: Пита са поврћем - брзо и лако се прави, а састојци су јефтини

Фото Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Постоје заменске намирнице за скоро све и можете да спремате нека од најукуснијих јела.

Није вам потребно посебно кулинарско умеће, а ни састојци нису скупи, а ово посно предјело је идеално за све прилике. 

Потребно:

* 1/2 кг кромпира
* 1/2 кг шаргарепе
* 1/2 кг купуса
* 1/2 кг спанаћа
* 1/2 кг кора за питу
* 200 г грашка
* 300 г печурака
* 200 г сојиних пахуљица
* 2 црна лука
* 1 шољица уља
* 1 шољица киселе воде

Припрема:

На мало више уља пропржите ситно сецкан црни лук, па додајте сецкани кромпир, шаргарепу, купус и печурке. Промешајте, кратко пропржите, па додајте сојине пахуљице, а на крају и обарен спанаћ и грашак. Посолите и побиберите, а ако желите, додајте још неки зачин. Помешајте уље и киселу воду. Тепсију мало науљите, па ставите кору, премажите смесом од уља и киселе воде, па ставите још једну кору. Преко поспите мало фила од поврћа, а онда наставите да ређате коре и фил, док све не утрошите. Последњи ред треба да буду коре које ћете премазати смесом од уља и киселе воде. Пеците у загрејаној рерни на 220°C око 30 минута.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ВАТРА ЈЕ НА САМО ДВА БЛОКА ОД НАС: Нина Сеничар са породицом хитно евакуисана из свог дома у Лос Анђелесу