ПРАВЕ СЕ ОД ТЕСТА ЗА ПЕРЕЦЕ: Обавезно пробајте ове ролнице, пикантне су и преукусне, идеалне за послужење кад дођу гости
ОДЛИЧНЕ су као послужење уз неки хладан сосић који можете да измислите у тренутку када отворите фрижидер.
Потребно:
* брашно, 3 и 3/4 шоље
* морска со, 2 кашичице
* топла вода, 1 и 1/4 шоље
* маслац, 120 г
ЗА РАСТВОР:
* ледена вода, 4 и 1/4 шоље
* сода бикарбона, 3 кашике
* крупна морска со, за посипање
Припрема:
- Помешајте брашно, суви квасац и со. У посебној чинији умутите миксером маслац са 1 ¼ шоље вруће, не кључале воде. Ову смесу додајте сувим састојцима, па наставцима за тесто мутите миксером док не добијете нелепљиво тесто.
- Преручите тесто на благо побрашњену површину и наставите с мешењем. Месећи повремено баците тесто с висине на даску јер ће тако постати еластичније и потом вратите тесто у посуду за мешење и оставите да се удвостручи. Тесто опет кратко премесите, око пола минута је довољно, па поделите на мање комаде жељене величине.
- Сваки комад теста трљајте 10–ак секунди између побрашњених дланова да формирате облик и слажите их на пек папир. Опет покријте и оставите да стоји 20 минута, а за то време укључите рерну на 220 степени.
- Док се рерна загрева у шерпици помешајте наведену количину ледене воде и соду бикарбону, па ставите да прокључа. Пазите добро да не искипи јер ће се вода доста пенити. Узмите две кашике и на сваку ставите по један комадић теста, па уроните у кључалу течност на 30 секунди. Након тога их слажите на решетку и сачекајте да се осуше.
- Пребаците у плех обложен пек папиром. Сваку ролницу на пар места благо укосо засеците оштрим ножем и поспите крупном сољу. Пеците док не добију браонкасту боју, око 15 минута. Печене охладите на решетки.
- По жељи сваку премажите отопљеним маслацем, мада су и овако лепе. Послужите са неким хладним сосом од мајонеза, сенфа, зачина...
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)