Е, ОВО СТВАРНО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Пикантни кукурузни хлеб, заиста божанственог укуса
ОВАЈ хлеб је толико укусан да ћете га смазати у рекордном року, а додаци у њему су сасвим довољни да га једете самостално с јогуртом.
Потребно:
* 2 јајета
* 4 дл јогурта
* 60 г маслаца
* 300 г кукурузног брашна
* 100 г пшеничног брашна
* 1 прашак за пециво
* 2 кашичице соли
* 2 љуте папричице
* 150 г црног лука
* 200 г кукуруза шећерца
* 100 г пармезана
Припрема:
1. У већој здели умутите јаја, па умешајте јогурт и растопљени маслац. Додајте брашно, прашак за пециво и посолите.
2. Љутим папричицама одстраните семенке и ситно их насецкајте, а лук изрендајте и продинстајте на мало масноће. Све то додајте наведеним намирницама заједно с кукурузом и наренданим пармезаном. Све добро промешајте да добијете глатко тесто, добро га израдите и ставите у намашћену и брашном посуту тепсију.
3. Хлеб пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 45 минута.
4. Након печења га оставите да прекривен крпом одстоји у тепсији око 10 минута, а затим га извадите и послужите кад се охлади.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)