Е, ОВО СТВАРНО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Пикантни кукурузни хлеб, заиста божанственог укуса
ОВАЈ хлеб је толико укусан да ћете га смазати у рекордном року, а додаци у њему су сасвим довољни да га једете самостално с јогуртом.
Потребно:
* 2 јајета
* 4 дл јогурта
* 60 г маслаца
* 300 г кукурузног брашна
* 100 г пшеничног брашна
* 1 прашак за пециво
* 2 кашичице соли
* 2 љуте папричице
* 150 г црног лука
* 200 г кукуруза шећерца
* 100 г пармезана
Припрема:
1. У већој здели умутите јаја, па умешајте јогурт и растопљени маслац. Додајте брашно, прашак за пециво и посолите.
2. Љутим папричицама одстраните семенке и ситно их насецкајте, а лук изрендајте и продинстајте на мало масноће. Све то додајте наведеним намирницама заједно с кукурузом и наренданим пармезаном. Све добро промешајте да добијете глатко тесто, добро га израдите и ставите у намашћену и брашном посуту тепсију.
3. Хлеб пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 45 минута.
4. Након печења га оставите да прекривен крпом одстоји у тепсији око 10 минута, а затим га извадите и послужите кад се охлади.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)