НАЈМЕКШИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА И ПРАЗИЛУКОМ: Уз њега ће сваки намаз и јело бити много укусније

Novosti online

02. 01. 2024. у 10:00

НАПРАВИТЕ најмекши хлеб са маслинама и празилуком. Ако волите хлеб са белим луком, обавезно морате да испробате и овај рецепт.

НАЈМЕКШИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА И ПРАЗИЛУКОМ: Уз њега ће сваки намаз и јело бити много укусније

Фото Shutterstock

Ништа лепше од мириса домаћег хлеба који се шири кућом. У мекано тесто иду маслине и мирођија. Додаје се и празилук, који се претходно динста. Врло лако се спрема, а сваки намаз и јело је уз њега дупло укусније!

Потребно:

* 1 + 3/4 шоље пшеничног брашна

* 1/2 кашилчице сувог квасца
* 1/3 кашичице соли + 1/3 кашичице соли
* 200 мл млаке воде
* 250 г празилука исецканог
* шака зелених маслина
* шака мирођије
* шака изренданог тврдог сира
* мало маслиновог уља

Рецепт за најмекши хлеб са празилуком и маслинама:

Помешајте пшенично брашно, суви квасац и со (1/3 кашичице), па постепено додајте млаку воду. Замесите тесто за хлеб, па оставите да надође око 8-12 сати. Пропржите исецкан празилук на мало маслиновог уља, додајте 1/3 кашичице соли, продинстајте, па оставите да се охлади. У тесто додајте продинстан празилук, исецкане маслине, мирођију, изрендан тврди сир, па премесите рукама тесто са додацима. Преместите тесто у правоугаони плех обложен пек папиром, па пеците са поклопцем хлеб 35 минута на 220°Ц. Потом склоните поклопац и пеците око 15-20 минута хлеб са празилуком и маслинама. Сеците охлађен хлеб.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом