ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином

Novosti online

08. 01. 2024. у 12:00

ОСВАЈА већ на први залогај...

ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином

Фото Shutterstock

Потребно:

* маст, 2 кашике

* млеко, 1,5 дл
* вода, 1,5 дл
* со, прстохват
* брашно, 400 г

За фил :

* пилећи филе, 500 г
* лук, 1 главица
* печеница у комаду, 80 г
* сецкани босиљак, 1/2 кашичице
* сецкани першун, 1/2 кашичице
* бели лук, 1 чен
* јаја, 2 комада
* рендани пармезан, 40 г
* павлака, 1,5 дл
* коњак, 1/2 чашице
* сенф, 1 кашичица
* уље, 2 кашике
* со, по укусу


Припрема:

- Растопите маст са млеком, водом и прстохватом соли, додајте у брашно и замесите тесто.

Увијте га у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата.

- Пропржите црни и бели лук на уљу, успите две кашике воде и динстајте док течност не испари. Појачајте ватру, додајте коцкице пилетине и печенице и пржите 3-4 минута.

- Посолите, залијте коњаком, а кад коњак испари додајте павлаку. После пет минута додајте босиљак и першун. У прохлађену масу умешајте јаја и сир.

- Развуците 2/3 теста на дебљину од 3-4 милиметра и пребаците у подмазану тепсију.

Избоцкајте дно виљушком, премажите сенфом и сипајте фил. Покријте површину преклапајући тракама од преосталог теста.

- Пеците 45 минута на 180 степени. Сеците на парчад жељене величине и послужите.

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama