ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином

Novosti online

08. 01. 2024. у 12:00

ОСВАЈА већ на први залогај...

ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином

Фото Shutterstock

Потребно:

* маст, 2 кашике

* млеко, 1,5 дл
* вода, 1,5 дл
* со, прстохват
* брашно, 400 г

За фил :

* пилећи филе, 500 г
* лук, 1 главица
* печеница у комаду, 80 г
* сецкани босиљак, 1/2 кашичице
* сецкани першун, 1/2 кашичице
* бели лук, 1 чен
* јаја, 2 комада
* рендани пармезан, 40 г
* павлака, 1,5 дл
* коњак, 1/2 чашице
* сенф, 1 кашичица
* уље, 2 кашике
* со, по укусу


Припрема:

- Растопите маст са млеком, водом и прстохватом соли, додајте у брашно и замесите тесто.

Увијте га у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата.

- Пропржите црни и бели лук на уљу, успите две кашике воде и динстајте док течност не испари. Појачајте ватру, додајте коцкице пилетине и печенице и пржите 3-4 минута.

- Посолите, залијте коњаком, а кад коњак испари додајте павлаку. После пет минута додајте босиљак и першун. У прохлађену масу умешајте јаја и сир.

- Развуците 2/3 теста на дебљину од 3-4 милиметра и пребаците у подмазану тепсију.

Избоцкајте дно виљушком, премажите сенфом и сипајте фил. Покријте површину преклапајући тракама од преосталог теста.

- Пеците 45 минута на 180 степени. Сеците на парчад жељене величине и послужите.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О СЦЕНАРИЈУ КОЈИ НИКО НИЈЕ НИ САЊАО: Народ је био у заблуди (ВИДЕО)