ПРЕЛАКО - ПОГАЧА МЕКАНА КАО ДУША КОЈА СЕ БРЗО ПРАВИ: Тесто се не меси, а нема ни чекања да одстоји

Novosti online

06. 01. 2024. у 19:30

ЧЕСНИЦА је погача која се прави без квасца, а наш предлог је ако је нисте умесили да испробате овај рецепт за погачу.

ПРЕЛАКО - ПОГАЧА МЕКАНА КАО ДУША КОЈА СЕ БРЗО ПРАВИ: Тесто се не меси, а нема ни чекања да одстоји

Фото Shutterstock

Прави се баш брзо, нема мешења теста и чекања да надође, несто се само помешају састојци и испече. Јогурт је чини невероватно меканом, а што је најбоље успеће вам из првог покушаја.

Потребно:

* 500 г брашна
* 1 кашичица прашка за пециво
* 1 кашичица соли
* 3 кашике уља
* 250 мл јогурта
* 150 мл киселе воде

Припрема:

У посуди помешајте јогурт, уље, киселу воду и промешајте. Додајте просејано брашно са прашком за пециво и посолите. Добро промешајте да се састојци сједине. Сипајте у округлу тепсију коју сте обложили пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око сат времена. Можете да је служите и као чесницу, само убаците пару унутра.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

СЕНЗАЦИЈА: Хамад Међедовић победио једног од најбољих тенисера света!