РЕЦЕПТ СТАР 30 ГОДИНА - СПРЕМИТЕ ОЧАС ПОСЛА, УСПЕВА ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Кроасани, ваздушасти и мекани као из пекаре

Novosti online

09. 01. 2024. у 19:00

ДОНОСИМО вам рецепт за кроасане, стар 30 година, тесто успева чак и почетницима.

РЕЦЕПТ СТАР 30 ГОДИНА - СПРЕМИТЕ ОЧАС ПОСЛА, УСПЕВА ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Кроасани, ваздушасти и мекани као из пекаре

Фото Shutterstock

Потребно:

* 200 мл воде
* 200 мл млека
* 40 г свежег квасца
* 1 кашика шећера
* 1 кашичица соли
* 4 кашике уља
* 600 г брашна
* 200 г маргарина
* 1 жуманце

Припрема:

Загрејати млеко па додати квасац и шећер. Оставити да квасац надође, а у посуду ставити брашно (скоро све), па додати укисао квасац, воду, уље, и со. Умесити тесто додавајући преостало брашно, формирати облик кугле и оставити 15 минута да одстоји.

Кад то време прође, исећи тесто на 8 јуфки и сваку растањити на величину великог тањира, у круг, па на 7 јуфки нарендати маргарин и наслагати као торту, па осму ставити одозгло, на њу не стављати маргарин.

Тако сложено развити у велики круг, дебљине 3 - 5 милиметара и исећи 32 троугла.

Кроасани се могу пунити чиме год желите или оставити празни. Умотати их и мало савити, да личе на полумесец и ставити у подмазан плех, премазати жуманцетом и оставити да стоје 60 минута. Након тога, пеците кроасане у претходно загрејаној рерни на 200 степени док не порумене.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

ХАОС У АЛБАНИЈИ! Многи побеснели, за све им крива Србија?!