РЕЦЕПТ СТАР 30 ГОДИНА - СПРЕМИТЕ ОЧАС ПОСЛА, УСПЕВА ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Кроасани, ваздушасти и мекани као из пекаре
ДОНОСИМО вам рецепт за кроасане, стар 30 година, тесто успева чак и почетницима.

Фото Shutterstock
Потребно:
* 200 мл воде
* 200 мл млека
* 40 г свежег квасца
* 1 кашика шећера
* 1 кашичица соли
* 4 кашике уља
* 600 г брашна
* 200 г маргарина
* 1 жуманце
Припрема:
Загрејати млеко па додати квасац и шећер. Оставити да квасац надође, а у посуду ставити брашно (скоро све), па додати укисао квасац, воду, уље, и со. Умесити тесто додавајући преостало брашно, формирати облик кугле и оставити 15 минута да одстоји.
Кад то време прође, исећи тесто на 8 јуфки и сваку растањити на величину великог тањира, у круг, па на 7 јуфки нарендати маргарин и наслагати као торту, па осму ставити одозгло, на њу не стављати маргарин.
Тако сложено развити у велики круг, дебљине 3 - 5 милиметара и исећи 32 троугла.
Кроасани се могу пунити чиме год желите или оставити празни. Умотати их и мало савити, да личе на полумесец и ставити у подмазан плех, премазати жуманцетом и оставити да стоје 60 минута. Након тога, пеците кроасане у претходно загрејаној рерни на 200 степени док не порумене.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00

ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима
04. 01. 2024. у 13:45

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)