НАПРАВИТЕ НАЈБРЖИ ДОМАЋИ БУРЕК: Савршен доручак, а идеалан рецепт и за оне који нису вешти у кухињи (ФОТО)

Ј. С.

26. 02. 2024. у 07:00

БУРЕК као из пекаре направљен у сопственој кухињи звучи као немогућа мисија, али уз овај рецепт и они који нису баш вешти у кухињи могу спремити одличан бурек са сиром или месом.

НАПРАВИТЕ НАЈБРЖИ ДОМАЋИ БУРЕК: Савршен доручак, а идеалан рецепт и за оне који нису вешти у кухињи (ФОТО)

Фото: Ј.С.

Фото: Ј.С.

 

Потребно је:

1/2 кг готових кора

200 грама млевеног меса

свежи шампињони

главичица црног лука

2 јајета

200 грама брашна

чаша уља

чаша јогурта

кесица прашка за пециво

Припрема:

Упржити сецкани лук, додати месо и шампињоне и зачинити по укусу. Умутити јаја и остале састојке и направити прелив за бурек.

У округлој тепсији ређати кору, па премаз,тако четири пута, а онда додати фил од меса, па поновити поступак са корама (још четири). Пећи на јачој ватри око пола сата док бурек не порумени.

Што се тиче бурека са сиром, идентичан је поступак, с тим што се фил прави од 200 грама тврдог сира, два јајета, кашичице соли и мало јогурта.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом