ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро

Novosti online

07. 03. 2024. у 07:00

ЗДРАВ и феноменалног укуса, правићете стално.

ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро

Фото Shutterstock

Састојци:

* 400 г интегралног брашна
* 150 г спелтиног брашна
* 100 г хељдиног брашна
* 2 кашике уља
* 600 мл воде
* 1 кашика чиа семена
* 2 кашике млевеног ланеног семена
* по 2 кашике семенки сунцокрета
* 1 кашика соли

 Додатно: 

* 1 кашика соде бикарбоне
* 1 кашика лимуновог сока

Припрема:

У једну посуду ставите интегрално, спелтино и хељдино брашно, додајте со, чиа семенке, семенке сусама, уље и 500 мл воде. Месите смесу варјачом, треба да буде житка.

Испашће течнија због желатинатости чиа семенки које упијају воду. Оставите смесу у фрижидеру пар сати па помешајте соду бикарбону и сок од лимуна.

Преручите смесу у плех обложен папиром за печење. Поспите сусамом. Пеците најмање 30 минута у рерни загрејаној на 200 до 220 степени.

Хлеб је печен када се буде одвајао од папира, извадите га из рерне, склоните папир и оставите да се охлади.

Сеците охлађен хлеб и служите. 👌

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол