ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
Лажне пите су постале популарне због једноставне припреме и фантастичног укуса. Могу да се спремају од намирница по жељи, а наш данашњи предлог је ова са поврћем.
Састојци:
- 1 карфиол
- 1 броколи
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 3 паприке
- 4 јајета
- 350 мл млека
- 30 мл маслиновог уља
- 1 чен белог лука
- 5-6 кашика брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- мирођија
- 150 г тврдог сира
Припрема:
У шерпу поређајте карфиол исечен на цветове, па прелијте водом. Поклопите и кувајте док не прокључа. На исти начин припремите броколи. Пропржите на мало уља сецкани црни лук, па када омекша додајте шаргарепу и паприку. Пржите док све поврће не омекша. Посолите и побиберите, па промешајте.
Науљите плех, па поређајте прво паприку, лук и шаргарепу, па додајте карфиол и броколи. Умутите јаја са млеком и уљем, па додајте млевени бели лук. На крају додајте просејано брашно и прашак за пециво и све добро сједините. Додајте сецкану мирођију и промешајте, па прелијте преко поврћа. Промешајте, па поспите ренданим сиром и пеците у загрејаној рерни на 180°C око 35-40 минута.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају
05. 01. 2024. у 21:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)