ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити

Новости онлине

29. 02. 2024. у 12:53

Лажне пите су постале популарне због једноставне припреме и фантастичног укуса. Могу да се спремају од намирница по жељи, а наш данашњи предлог је ова са поврћем.

ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 карфиол
  • 1 броколи
  • 1 црни лук
  • 1 шаргарепа
  • 3 паприке
  • 4 јајета
  • 350 мл млека 
  • 30 мл маслиновог уља 
  • 1 чен белог лука 
  • 5-6 кашика брашна 
  • 1 кашичица прашка за пециво 
  • мирођија
  • 150 г тврдог сира 

Припрема:

У шерпу поређајте карфиол исечен на цветове, па прелијте водом. Поклопите и кувајте док не прокључа. На исти начин припремите броколи. Пропржите на мало уља сецкани црни лук, па када омекша додајте шаргарепу и паприку. Пржите док све поврће не омекша. Посолите и побиберите, па промешајте. 

Науљите плех, па поређајте прво паприку, лук и шаргарепу, па додајте карфиол и броколи. Умутите јаја са млеком и уљем, па додајте млевени бели лук. На крају додајте просејано брашно и прашак за пециво и све добро сједините. Додајте сецкану мирођију и промешајте, па прелијте преко поврћа. Промешајте, па поспите ренданим сиром и пеците у загрејаној рерни на 180°C око 35-40 минута. 

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације