КОСОВСКА ПОГАЧА: Стари косовски рецепт који се преноси са колена на колено

Новости онлине

02. 03. 2024. у 07:00

Косовска погача неизоставни је део сваке свечане трпезе у српским домаћинствима на Косову и Метохији.

КОСОВСКА ПОГАЧА: Стари косовски рецепт који се преноси са колена на колено

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 200мл млаке воде
  • 200мл млаког млека
  • 2/3 коцке квасца
  • две кашичице шећера
  • 750г брашна
  • со по жељи
  • 2-3 кашике уља за тесто
  • 2-3 кашике уља за премазивање

Припрема:

Помешајте воду и млеко и угрејте заједно. Квасац измрвите, додајте шећер, кашику брашна, и преко тога сипајте воду и млеко. Измешајте и оставите пар минута да се квасац активира, а затим додајте со и уље и постепено додајте брашно док не замесите тесто (кад под руком осетите да је тесто умешено, да се висе не лепи за руку, то је то).

На 200-220 степени пећи око 35 минута, док не порумени. Ако волите да има хрскаву корицу, одмах је извадите из плеха и ставите на решеткасту подлогу, да може да дише. Ако волите да је корица мекана, оставите је пар тренутака у тепсији, постаће мекана.

(Espreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације