НЕОДОЉИВО САВРШЕНСТВО УКУСА: Гибаница с пршутом, сланином и качкаваљем
Ову гибаницу која се припрема брзо и једноставно, можете послужити за доручак или вечеру.

Фото Shutterstock
Састојци:
500 г готових кора
Надев:
50г кечапа
100г пршуте
100г нарезане сланине
200г ренданог качкаваља
За премаз:
20мл уља
100мл киселе воде или јогурта
половина прашка за пециво
4 кашике гриза
2 јаја
Припрема:
Прво помешајте све састојке за премаз и поуљити плех. Потом ређати 2 коре, премазати премазом, па кечапом, затим још 2 коре ставити одозго, премазати премазом и кечапом, па посути качкаваљ.
Опет 2 коре додати, премаз преко и мало кечапа, а онда наређати сланину у један ред, а у други пршуту, па целу површину прекрити качкаваљем. По овом принципу ређати све док не потрошите све коре.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОСОВСКА ПОГАЧА: Стари косовски рецепт који се преноси са колена на колено
02. 03. 2024. у 07:00

ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
29. 02. 2024. у 12:53

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)