РОЛ ПИТА СА МЕСОМ: Сочна и сласна, распаметиће све који је буду пробали
Залогаји који се памте у комбинацији без грешке.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кора за питу
- За први фил
- 1 јогурт
- 1 павлака
- 5 кашика шећера
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 3 јајета
- 1 дл уље
- За други фил
- 500 г млевено месо
- 2 главице црни лук
- 4 чена белог лука
- бибер
- суви биљни зачин
- оригано
- млевена зачинска паприка
- уље
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди умутите јаја па додајте павлаку, јогурт и уље. Додајте бршно помешано са прашком за пециво па мутите док се састојци не сједине. Ситно сецкан црни и бели лук динстајте док не омекша па додајте млевено месо. Динстајте 15 минута, па зачините и пробајте да видите, да ли је добро зачињено. Поделите паковање кора на по 3 ролата од 4 коре. Прве две коре премажите са 2 пуне кашике првог фила. Затим ставите трећу кору, на њу распоредите млевено месо и увијте у ролат. Поновите поступак за све ролате. На крају прелијте преко ролата остатак првог фила. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, док кора не порумени и не буде хрскава. Служите уз шољу јогурта или прилог по жељи.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)