ЛЕЊА ПИТА СА МЕСОМ: Мекана и укусна, може да замени и ручак и вечеру
Све што вам је потребно да употпуните савршен дан који је пред вама, јесте један добар рецепт.
Састојци:
- 4 јајета
- 1 чаша јогурта
- 4 шољице брашна
- 1 шољица уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кашичица соли
Фил:
- 300 г јунећег млевеног меса
- 1 главица лука
- 1/2 кашичице оригана
- по укусу со и бибер
Прелив:
- 2 јаја
- 180 мл киселе павлаке
Припрема:
Издинстајте лук, а затим додајте млевено месо и зачине.
За тесто умутите јаја и додајте јогурт и уље, а затим помешајте брашно са прашком за пециво и додајте кашичицу соли. Све сједините и сипајте у тепсију.
За прелив умутите јаја и павлаку.
На тесто нанесите фил од меса и на крају распоредите прелив лепо по врху.
Убаците у рерну коју сте претходно загрејали на 220 степени, а кад порумени, температуру смањите на 180 степени.
Пеците око пола сата.
(тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МОЖЕ БИТИ МРСНА И ПОСНА: Бечка пита - Преукусна и веома издашна посластица
04. 05. 2024. у 13:00
КРОМПИР ПИТА СА СЛАНИНОМ, ЛУКОМ И ЈАЈИМА: Богата и изгледом и укусом
29. 04. 2024. у 07:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)