ДОМАЋА ПИТА ПУЊЕНА ФЕТА СИРОМ И ПЕРШУНОМ: Овако припремљена пита ће нестати из тепсије у трен ока

Новости онлине

20. 05. 2024. у 20:00

Ако правите домаће коре за њих су вам потребне вештине, али то не значи да не треба да се упуштате у ту авантуру и да вам оне неће успети. Предлажемо вам да направите питу са фета сиром и першуном од домаћих кора, а она је супер предлог за доручак.

ДОМАЋА ПИТА ПУЊЕНА ФЕТА СИРОМ И ПЕРШУНОМ: Овако припремљена пита ће нестати из тепсије у трен ока

Foto: Shutterstock

  

Састојци:

  • 500 г брашна 
  • 1 кашика шећера 
  • 1 кашичица соли 
  • 250 мл топле воде 
  • 1 кашика уља
  • 100 г путера 
  • 20 г скорба 
  • 100 г фета сира 
  • 40 г першуна 

Припрема:

У посуди помешајте брашно шећер, со, топлу воду и кашику уља. Умесите мекано тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да одстоји пола сата. Затим исеците на 6 делова и обликујте лоптице. Поново покријте и оставите да одстоји 20 минута. Премажите једну лоптицу истопљеним путером, па је танко развуците на науљеној површини. Премажите путером, поспите ренданим фета сиром, као и сецканим першуном. Уролајте и обликујте пужича, па притисните мало руком. На исти начин припремите и преосталих 5 лоптица. Пржите у тигању на мало уља са обе стране по 4 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

КАКО ИЗГЛЕДА ПРАВА ЗИМА У МОСКВИ Рускиња објаснила зашто јој не недостаје: Цео децембар - осам сати сунца