КРОМПИРУША: Пита какву још нисте пробали

Новости онлине

29. 05. 2024. у 07:00

Многи сматрају да најбољу питу од кромпира праве у Босни. Наравно, посебно је укусна од домаћих кора, али пошто данашње домаћице немају много времена за "развлачење" кора, у обзир долази и рецепт са онима које можете да купите у продавници.

КРОМПИРУША: Пита какву још нисте пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 2 кг кромпир
  • 4 главице црног лука
  • 1 шоља уља
  • соли по укусу
  • 1 кашичица бибера

За прелив:

  • шоља воде
  • со по потреби

Припрема: 

Кромпире ољуштите, кратко обарите и исецкајте на ситне коцкице или их изрендајте.

Помешати их са сецканим црним луком и зачинима, па посолите.

Одвојите по три коре са стране.

Сваку кору премажите уљем и поређати их једну преко друге.

На трећу, на дужи крај, распоредите фил.

Уролалајте и сложите у подмазан плех или округлу тепсију.

Поступак понављајте  док се не потрошите све коре и сав материјал.

Мокрим рукама премажите питу, а онда четкицом преко тога уљем.

Кромпирушу пеците у загрејаној ререни, на 180 степени, 45 минута или док лепо не порумени.

Посољену воду прокувајте и сипајте преко готове пите.

Кромпирушу прекријте фолијом бар десетак минута пре служења.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

СТИХОВИ КОЈИ СЕ ПАМТЕ: Књижевно вече са Небојшом Миловановићем у Фондацији Mozzart „Поезија жива” по други пут очарала публику