КРОМПИРУША: Пита какву још нисте пробали

Новости онлине

29. 05. 2024. у 07:00

Многи сматрају да најбољу питу од кромпира праве у Босни. Наравно, посебно је укусна од домаћих кора, али пошто данашње домаћице немају много времена за "развлачење" кора, у обзир долази и рецепт са онима које можете да купите у продавници.

КРОМПИРУША: Пита какву још нисте пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 2 кг кромпир
  • 4 главице црног лука
  • 1 шоља уља
  • соли по укусу
  • 1 кашичица бибера

За прелив:

  • шоља воде
  • со по потреби

Припрема: 

Кромпире ољуштите, кратко обарите и исецкајте на ситне коцкице или их изрендајте.

Помешати их са сецканим црним луком и зачинима, па посолите.

Одвојите по три коре са стране.

Сваку кору премажите уљем и поређати их једну преко друге.

На трећу, на дужи крај, распоредите фил.

Уролалајте и сложите у подмазан плех или округлу тепсију.

Поступак понављајте  док се не потрошите све коре и сав материјал.

Мокрим рукама премажите питу, а онда четкицом преко тога уљем.

Кромпирушу пеците у загрејаној ререни, на 180 степени, 45 минута или док лепо не порумени.

Посољену воду прокувајте и сипајте преко готове пите.

Кромпирушу прекријте фолијом бар десетак минута пре служења.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

МОРБИДНО: Клизачица силовала колегу!