РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
ДОМАЋА погача богата је сиром и може да се сервира засебно, за ужину или доручак.
Премазује се путером који се растопи док је топла и даје јој додатни укус.
Састојци:
500 г брашна
200 г пармезана
50 г фета сира
100 г полутврдог сира
100 путера
1 прашак за пециво
25 г пивског квасца
100 мл пуномасног млека
5 јаја
8 г соли
Рецепт за домаћу погачу са три врсте сира:
За погачу прво просејте брашно, помешајте са прашком за пециво и промешајте. Након тога убаците у смесу путер, млеко и лагано умућена јаја. Убаците и фета сир, полутврди сир и пармезан. Измешајте рукама и оставите да одстоји 1 сат на хладном месту. Након тога поново измесите тесто и оставите да одстоји још 1 сат.
Загрејте рерну на 200 степени C. Тесто пребаците у округли калуп и пеците око 45 минута. Извадите из рерне, оставите да се прохлади, а пре сервирања премажите растопљеним путером. Уживајте.
(Крстарица)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)