РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
ДОМАЋА погача богата је сиром и може да се сервира засебно, за ужину или доручак.

Foto: Shutterstock
Премазује се путером који се растопи док је топла и даје јој додатни укус.
Састојци:
500 г брашна
200 г пармезана
50 г фета сира
100 г полутврдог сира
100 путера
1 прашак за пециво
25 г пивског квасца
100 мл пуномасног млека
5 јаја
8 г соли
Рецепт за домаћу погачу са три врсте сира:
За погачу прво просејте брашно, помешајте са прашком за пециво и промешајте. Након тога убаците у смесу путер, млеко и лагано умућена јаја. Убаците и фета сир, полутврди сир и пармезан. Измешајте рукама и оставите да одстоји 1 сат на хладном месту. Након тога поново измесите тесто и оставите да одстоји још 1 сат.
Загрејте рерну на 200 степени C. Тесто пребаците у округли калуп и пеците око 45 минута. Извадите из рерне, оставите да се прохлади, а пре сервирања премажите растопљеним путером. Уживајте.
(Крстарица)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)