СИЦИЛИЈАНСКА ПИЦА: Обавезно испробајте и овај рецепт, јер ће вам се допасти на први залогај

Новости онлине

13. 07. 2024. у 07:00

ПИЦА спада у познатија италијанска јела која је лако направити.

СИЦИЛИЈАНСКА ПИЦА: Обавезно испробајте и овај рецепт, јер ће вам се допасти на први залогај

Foto: Shutterstock

Сви знамо да када се спомене италијанска пица да то подразумева танко тесто и надев који није превише јак. Ипак, пица се у Италији разликује од краја до краја, па се тако на Сицилији прави са дебљим корама. Оне су истовремено хрскаве и ваздушасте, а надев је од сира, домаћих презли и динстаног црног лука.

Састојци:

За тесто:

  • 500 г гриза
  • 350 мл воде
  • 1 кашичица сувог квасца
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика маслиновог уља

За црни лук:

  • 1,5 кг црног лука 
  • 3 ловорова листа
  • 75 мл воде 
  • 75 мл маслиновог уља 

За презле:

  • 5 парчића свежег хлеба (треба да добијете 500 г презли) 
  • 150 г пармезана
  • 1 кашичица соли
  • 35 мл маслиновог уља
  • 2 кашичице оригана

Још:

  • сир по жељи 
  • инћуни 

У посуди помешајте топлу воду, шећер, квасац и маслиново уље. Све лепо промешајте. Затим додајте гриз и со и умесите тесто. Покријте провидном фолијом и оставите да одмори неких 15 минута, па кратко премесите. Премажите посуду уљем, па ставите тесто и покријте. Оставите да надође неких 3 сата. Поделите тесто на 2 једнака дела и обликујте лоптице. Ставите на науљени плех, поново покријете и оставите да надође још 2 сата. У тигањ сипајте воду и уље, па додајте црни лук исечен на ребарца. Посолите и ставите 3 ловорова листа, па поклопите и динстајте. Динстајте неких 45 минута и повремено промешајте.

У блендеру уситните хлеб да добијете презле, па додајте оригано и промешајте. Затим сипајте маслиново уље и додајте рендани пармезан и поново промешајте. Узмите једно парче теста, па ставите на плех обложен пек папиром који сте премазали уљем, па мало притисните прстима. Ставите инћуне на тесто (не превише), па поређајте доста сира који сте дебље исекли и онда ставите динстани лук. Све покријте направљеним презлама, па сипајте мало маслиновог уља. Пеците у загрејаној рерни на 240°Ц око 15 минута. Поспите пармезаном. На исти начин припремите пицу од преосталог теста. 

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

ЧИСТА ЕГЗОТИКА: Лука Јовић има милионску понуду на столу - од победника Лиге шампиона!