САВРШЕНЕ ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ ДОДАТАК ЈЕЛУ: Ароматичне погачице са сиром и зачинским биљем
ПОГАЧИЦЕ са сиром и зачинским биљем су класика којој нећете одолети, а брзо су готове.

Фото Shutterstock
Састојци:
340 г брашна
1 кашичица соли
Прстохват бибера
¼ кашичице кајенског бибера
85 г несланог путера
1 кашика свеже сецканог мешаног биља (као што су рузмарин, мајчина душица и влашац)
140 г тврдог сира, крупно наренданог
1 средње јаје
170 мл млаћенице
За прелив
30 г тврдог сира, крупно наренданог
½ кашике свеже сецканог биља (попут мајчине душице и влашца)
1 средње јаје
Рецепт за погачице са сиром и мешаним биљем
Загрејте рерну на 200°Ц и поспите тепсију за печење брашном. Брашно, прашак за пециво, со, бибер и кајенску со мешајте док се не сједине, па додајте путер и поново добро измешајте док семса не почен да личи на презле. Пребаците у чинију, а затим умешајте 1 кашику зачинскогбиља и 140 г ренданог сира.
Умутите јаје и млаћеницу у бокалу, а затим направите удубљење у средини мешавине брашна и сипајте мокру смесу. Мешајте ножем или лопатицом да добијете меко тесто за погачице са сиром и зачинским биљем.
Пребаците тесто на мало побрашњену површину и нежно га развуците на 2,5 цм дебљине. Користите секач за пециво да исеците 9 погачица и ставите их на плех за печење. Помешајте сир и зачинско биље за прелив, па сваки корпицу премажите умућеним јајетом и поспите сиром и зачинским биљем.
Пеците погачице 12 минута док не порумене, а затим охладите на решетки.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)