САВРШЕНЕ ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ ДОДАТАК ЈЕЛУ: Ароматичне погачице са сиром и зачинским биљем
ПОГАЧИЦЕ са сиром и зачинским биљем су класика којој нећете одолети, а брзо су готове.
Састојци:
340 г брашна
1 кашичица соли
Прстохват бибера
¼ кашичице кајенског бибера
85 г несланог путера
1 кашика свеже сецканог мешаног биља (као што су рузмарин, мајчина душица и влашац)
140 г тврдог сира, крупно наренданог
1 средње јаје
170 мл млаћенице
За прелив
30 г тврдог сира, крупно наренданог
½ кашике свеже сецканог биља (попут мајчине душице и влашца)
1 средње јаје
Рецепт за погачице са сиром и мешаним биљем
Загрејте рерну на 200°Ц и поспите тепсију за печење брашном. Брашно, прашак за пециво, со, бибер и кајенску со мешајте док се не сједине, па додајте путер и поново добро измешајте док семса не почен да личи на презле. Пребаците у чинију, а затим умешајте 1 кашику зачинскогбиља и 140 г ренданог сира.
Умутите јаје и млаћеницу у бокалу, а затим направите удубљење у средини мешавине брашна и сипајте мокру смесу. Мешајте ножем или лопатицом да добијете меко тесто за погачице са сиром и зачинским биљем.
Пребаците тесто на мало побрашњену површину и нежно га развуците на 2,5 цм дебљине. Користите секач за пециво да исеците 9 погачица и ставите их на плех за печење. Помешајте сир и зачинско биље за прелив, па сваки корпицу премажите умућеним јајетом и поспите сиром и зачинским биљем.
Пеците погачице 12 минута док не порумене, а затим охладите на решетки.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се
ЈЕДАН од последњих људи који је разговарао са глумцем, режесером и чувеним "Трагачем" Милорадом Милинковићем је свештеник Влајко Банковић, протојереј-ставрофор и старешина цркве Светог вазнесења Господњег у Јабуковцу код Неготина.
07. 01. 2025. у 15:26
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)