РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕРЕЦЕ: Слане переце боље него из пекаре

Новости онлине

15. 07. 2024. у 12:39

Мирисне, мекане и невероватно укусне.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕРЕЦЕ: Слане переце боље него из пекаре

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 ½ кашичице активног сувог квасца, једно паковање
  • 250 мл топле воде
  • 2 кашичице шећера
  • 2 кашике несланог путера, растопљеног
  • 2 кашичице соли
  • 750 г вишенаменског брашна
  • 500 мл воде
  • 8 кашика соде бикарбоне
  • 2 кашике крупне соли
  • 12 кашика несланог путера, растопљеног

Припрема:

За ово домаће пециво прво загрејте рерну на 240 степени. Обложите плех папиром за печење. Помешајте квасац, топлу воду и шећер у посуди. Мешајте смесу куком на миксеру за тесто. Умешајте со и растопљени путер. Додајте 125 г брашна и промешајте, па наставите да додајете остатак брашна мало по мало, док тесто не постане лепљиво. По потреби додајте још брашна. Месите тесто 5 минута и формирајте лопту.

Вратите тесто у посуду и оставите да одстоји 15 минута. Док се тесто одмара, припремите воду од соде бикарбоне. У тигању прокувајте 250 мл воде заједно са содом бикарбоном. Након што се сода бикарбона раствори, склоните смесу са ватре и сипајте у шерпу. Извадите тесто из посуде и исеците на 8 делова. Сваки део изваљајте између руку у облик дугачке кобасице. Обликујте је у перецу и ставите у воду са содом бикарбоном на 2 минута. Ставите на лим за печење. Наставите да ваљате и обликујете друге переце и стављате их у воду са содом бикарбоном. Пеците переце 8-9 минута или док не порумене. Након вађења из рерне, обилно премажите отопљеним путером и поспите крупном сољу. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ДАН КАДА СЕ СЛАВИ ЖИВОТ: Добровољно давање крви - несебичан чин који спасава људе