РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕРЕЦЕ: Слане переце боље него из пекаре
Мирисне, мекане и невероватно укусне.
Састојци:
- 4 ½ кашичице активног сувог квасца, једно паковање
- 250 мл топле воде
- 2 кашичице шећера
- 2 кашике несланог путера, растопљеног
- 2 кашичице соли
- 750 г вишенаменског брашна
- 500 мл воде
- 8 кашика соде бикарбоне
- 2 кашике крупне соли
- 12 кашика несланог путера, растопљеног
Припрема:
За ово домаће пециво прво загрејте рерну на 240 степени. Обложите плех папиром за печење. Помешајте квасац, топлу воду и шећер у посуди. Мешајте смесу куком на миксеру за тесто. Умешајте со и растопљени путер. Додајте 125 г брашна и промешајте, па наставите да додајете остатак брашна мало по мало, док тесто не постане лепљиво. По потреби додајте још брашна. Месите тесто 5 минута и формирајте лопту.
Вратите тесто у посуду и оставите да одстоји 15 минута. Док се тесто одмара, припремите воду од соде бикарбоне. У тигању прокувајте 250 мл воде заједно са содом бикарбоном. Након што се сода бикарбона раствори, склоните смесу са ватре и сипајте у шерпу. Извадите тесто из посуде и исеците на 8 делова. Сваки део изваљајте између руку у облик дугачке кобасице. Обликујте је у перецу и ставите у воду са содом бикарбоном на 2 минута. Ставите на лим за печење. Наставите да ваљате и обликујете друге переце и стављате их у воду са содом бикарбоном. Пеците переце 8-9 минута или док не порумене. Након вађења из рерне, обилно премажите отопљеним путером и поспите крупном сољу.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)