РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити
Мекане погачице са овсом се пеку у тигању без уља и врло су издашне.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г овса
- 2 јајета
- 3 г инстант квасца
- 12 г шећера
- 150 мл млека
- 300 г вишенаменског брашна
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
За мекане погачице сипајте овсене пахуљице у једну чинију, и убаците два јајета. Додајте у смесу и инстант квасац, шећер и млеко, и све добро измешајте. Оставите да се натапа 10 минута. Након тога убаците брашно у смесу и пола кашичице соли. Мешајте да бисте направили тесто и добро га умесите рукама, барем два минута.
Обликујте лопту од теста и изравнајте је оклагијом до 1 цм дебљине. Чашом из теста издвојите мање комаде у облику круга. Поређајте мале комаде теста на плех и прекријте најлонском фолијом. Дизање траје око 90 минута.
Убаците их у тигањ на малу температуру, поклопите и оставите их да се пеку пет минута. Након пет минута их окрените, опет поклопите и пустите да се пеку још пет минута. Опет их отклопите и окрећите док не добију браонкасту боју. Сервирајте и уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧА СА ОРАСИМА: Изненадићете се колико је укусна, ако је нисте пробали време је
15. 07. 2024. у 20:00

БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)