РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити
Мекане погачице са овсом се пеку у тигању без уља и врло су издашне.
Састојци:
- 100 г овса
- 2 јајета
- 3 г инстант квасца
- 12 г шећера
- 150 мл млека
- 300 г вишенаменског брашна
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
За мекане погачице сипајте овсене пахуљице у једну чинију, и убаците два јајета. Додајте у смесу и инстант квасац, шећер и млеко, и све добро измешајте. Оставите да се натапа 10 минута. Након тога убаците брашно у смесу и пола кашичице соли. Мешајте да бисте направили тесто и добро га умесите рукама, барем два минута.
Обликујте лопту од теста и изравнајте је оклагијом до 1 цм дебљине. Чашом из теста издвојите мање комаде у облику круга. Поређајте мале комаде теста на плех и прекријте најлонском фолијом. Дизање траје око 90 минута.
Убаците их у тигањ на малу температуру, поклопите и оставите их да се пеку пет минута. Након пет минута их окрените, опет поклопите и пустите да се пеку још пет минута. Опет их отклопите и окрећите док не добију браонкасту боју. Сервирајте и уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОГАЧА СА ОРАСИМА: Изненадићете се колико је укусна, ако је нисте пробали време је
15. 07. 2024. у 20:00
БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)