ХЛЕПЧИЋИ ИЗ ТИГАЊА: Тесто мекано као облак, а укус јединствен
Свака земља има неко традиционално јело, а када је реч о Кини, то су ови хлепчићи. Рецепт за ово укусно тесто је једноставан и готово свако може да направи.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г брашна
- 2 јајета
- 120 мл топле воде
- 2 кашичице шећера
- 1 кашичица сувог квасца
- перца младог лука
Припрема:
Све састојке сједините у чинију и замесите тесто све док не постане хомогено. Потом га оклагијом разваљајте у танки круг. По њему поспите ситно сецкана зелена перца од младог лука па уролајте. Можете слободно неколико пута да "ваљате" ролат како бисте били сигурни да се све сјединило.
Поново разваљајте оклагијом али овог пута не морате превише танко, како би тесто лепо нарасло.
Модлом или чашом сеците хелпчиће и ређајте на тацну како би им дали времена да се квасац активира. После највише 20 минута, хлепчића пржите у тигању, на добро загрејаном уљу неколико минута са обе стране док хлепчићи не добију златну боју.
Хлепчиће вадите на тањир са убрусом како би покупио вишак уља.
Пријатно!
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити
17. 07. 2024. у 16:00
ПИЦА ОД ТИКВИЦА: Доносимо вам савршен рецепт за брзу и здраву пицу од тиквица
16. 07. 2024. у 14:16
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
АМЕРИКАНАЦ ЈАСАН: "Украјинци, приватно, признају да ће изгубити Доњецк, али..."
ПОТПРЕДСЕДНИХ САД Џеј Ди Венс изјавио је данас да су територијална питања кључна тачка спорења у преговорима.
22. 12. 2025. у 19:29
Коментари (0)