ХЛЕПЧИЋИ ИЗ ТИГАЊА: Тесто мекано као облак, а укус јединствен

Новости онлине

18. 07. 2024. у 16:39

Свака земља има неко традиционално јело, а када је реч о Кини, то су ови хлепчићи. Рецепт за ово укусно тесто је једноставан и готово свако може да направи.

ХЛЕПЧИЋИ ИЗ ТИГАЊА: Тесто мекано као облак, а укус јединствен

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 2 јајета
  • 120 мл топле воде
  • 2 кашичице шећера
  • 1 кашичица сувог квасца
  • перца младог лука

Припрема:

Све састојке сједините у чинију и замесите тесто све док не постане хомогено. Потом га оклагијом разваљајте у танки круг. По њему поспите ситно сецкана зелена перца од младог лука па уролајте. Можете слободно неколико пута да "ваљате" ролат како бисте били сигурни да се све сјединило.

Поново разваљајте оклагијом али овог пута не морате превише танко, како би тесто лепо нарасло.

Модлом или чашом сеците хелпчиће и ређајте на тацну како би им дали времена да се квасац активира. После највише 20 минута, хлепчића пржите у тигању, на добро загрејаном уљу неколико минута са обе стране док хлепчићи не добију златну боју.

Хлепчиће вадите на тањир са убрусом како би покупио вишак уља.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду