ТУРСКА ПИТА БЕЗ КОРА: Савршена пита која се спрема за час

Новости онлине

22. 07. 2024. у 13:00

Идеална је за све љубитеље вегетаријанских оброка, али и све друге који воле укусан залогај.

ТУРСКА ПИТА БЕЗ КОРА: Савршена пита  која се спрема за час

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 2 кромпира
  • 2 парадајза
  • 3 зелене паприке
  • 2 млада лука
  • 4 јајета
  • 1 кашичица соли
  • 100 г фета сира
  • 1 чаша уља
  • 1,5 чаша млека
  • 3,5 шоље брашна
  • 2 кесице прашка за пециво
  • рендани сир

Припрема:

Оперите и очистите, а потом исецкајте на ситне коцкице кромпир, зелену паприку и лук. Ољуштите кожицу са парадајза, исецкајте га и додајте поврћу.

Умутите јаја и преспите у посуду  где је поврће, а потом додајте со, иситњену фету, затим уље и млеко.

Све добро промешајте, а потом додајте брашно и прашак за пециво.

Премажите дубљу тепсију са путером, сипајте смесу и поспите одозго са ренданим сиром.

Пеците на 200 степени око 30 до 35 минута.

Послужите уз сезонску салату.

Пријатно!

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВЕЋА ТРАНСФОРМАЦИЈА Како је Фахрета постала Брена - Саша доживео шок кад ју је видео: Ово неће ваљати...