ПИТА СА ШЉИВАМА: Рецепт за најсочнију питу од шљива

Новости онлине

23. 07. 2024. у 12:21

Укусна пита од шљива са софтаним преливом који чини да се лепи за прсте.

ПИТА СА ШЉИВАМА: Рецепт за најсочнију питу од шљива

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кг шљива
  • 4 до 5 јаја
  • 1 шоља шећер ( шоља од 300г.)
  • 1 шоља киселог млека или густог јогурта
  • 125мл. уља
  • 1 шоља гриза
  • 2 кесице ванил шећера
  • 1 прашак за пециво
  • 500 грама готових кора за питу

Прелив:

  • 500мл воде
  • 1 шоља шећера
  • 1 ванил шећер
  • сок од 1/2 лимуна
  • неколико колутова лимуна

Припрема:

Прво очистите и  2 кг шљива испеците у рерни на 200 степени Целзијуса око 45мин. У шљиве додајте по вашем укусу неколико кашика шећера. Печене шљиве оставите да се охладе.

Затим умутите фил од јаја, шећера, киселог млека, уља, гриза, ванил шећера, прашка за пециво и гриза. У већи плех сложите једну кору па је премажите добијеним филом као за палачинке. Затим другу кору премажите, па трећу, па ставите фил од шљива. Тако ређајте до краја. Завршите филом од јаја. Испеците у рерни на 200 степени Целзијуса. Затим охлађену питу прелијте са охлађеним преливом од воде, шећера и лимуна.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ЂОКОВИЋУ ЈЕ СРБИЈА НАЈВАЖНИЈА! Бекер за Новости: Новак најбоље игра када игра за своју нацију