СОЧНИ И НЕОДОЉИВИ: Троуглићи са сиром и шунком какве још нисте пробали
Троуглови од лиснатог теста са шунком и сиром су идеалан избор за лагану ужину, доручак или вечеру, а праве се врло једноставно.
Састојци:
- 2 листа лиснатог теста
- 30 г сенфа
- 280 г шунке, танко исечене
- 100 г качкаваља, ренданог
- 1 јаје
- 1 кашичица белог лука у праху
Припрема:
За троуглове од лиснатог теста прво загрејте рерну на 220 степени. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране.
На лагано побрашњеној површини развуците листове лиснатог теста на квадрате. Исеците сваки лист на четири квадрата. На сваки квадрат распоредите ½ кашичице сенфа, избегавајући ивице. Ставите по кашику шунке и кашику исецканог сира на угао сваког квадрата. Преклопите супротни угао сваког лиснатог теста да прекрије фил. Ово ће формирати троугао.
Притисните ивице виљушком. У малу посуду додајте јаје, 1 кашику воде и бели лук у праху. Умутите па искористите да премажете троуглове. Пребаците троуглове на плех обложен папиром за печење. Пеците 20-25 минута. Извадите и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)