СОЧНИ И НЕОДОЉИВИ: Троуглићи са сиром и шунком какве још нисте пробали
Троуглови од лиснатог теста са шунком и сиром су идеалан избор за лагану ужину, доручак или вечеру, а праве се врло једноставно.
Састојци:
- 2 листа лиснатог теста
- 30 г сенфа
- 280 г шунке, танко исечене
- 100 г качкаваља, ренданог
- 1 јаје
- 1 кашичица белог лука у праху
Припрема:
За троуглове од лиснатог теста прво загрејте рерну на 220 степени. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране.
На лагано побрашњеној површини развуците листове лиснатог теста на квадрате. Исеците сваки лист на четири квадрата. На сваки квадрат распоредите ½ кашичице сенфа, избегавајући ивице. Ставите по кашику шунке и кашику исецканог сира на угао сваког квадрата. Преклопите супротни угао сваког лиснатог теста да прекрије фил. Ово ће формирати троугао.
Притисните ивице виљушком. У малу посуду додајте јаје, 1 кашику воде и бели лук у праху. Умутите па искористите да премажете троуглове. Пребаците троуглове на плех обложен папиром за печење. Пеците 20-25 минута. Извадите и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00
ПРЕД НАМА СУ ОДЛУЧУЈУЋЕ НЕДЕЉЕ: Европа на коленима са посвађаним лидерима, а Украјина пред амбисом
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск рекао је да ће наредне седмице бити одлучујуће, не само за украјински сукоб, већ и за европску будућност.
17. 11. 2024. у 18:44
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)