КРЕМ ПИТА СА ЈАБУКАМА: Сочна и слатка пита коју морате пробати

Новости онлине

06. 08. 2024. у 16:00

Рецепт за овакву питу ће свима постати омиљен.

КРЕМ ПИТА СА ЈАБУКАМА: Сочна и слатка пита коју морате пробати

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:

  • 300 г млевеног кекса
  • 150 г отопљеног маргарина
  • 2 кашике прах-шећера

За фил:

  • 4 јабуке
  • 2 кашике кристал-шећера
  • 1 коцкица маргарина
  • 1 кашичица цимета

И још:

  • 250 мл слатке павлаке
  • 2 јаја
  • 50 г листића бадема


Припрема:
Кекс, маргарин и прах-шећер помешајте и смесу утисните у калуп за тарт. Јабуке исеците на коцкице и продинстајте на маргарину са шећером и циметом док не омекшају. Оцедите их од течности и сипајте преко корице. Јаја помешајте с неумућеном слатком павлаком па сипајте преко јабука. Поспите листићима бадема и пеците на 180 степени 25 минута.                                                                                                                                                             (trpeza) 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).

16. 11. 2024. у 20:23

ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

ОВО НИЈЕ НОРМАЛНО: Синер пред велико финале Торина