РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остане свеж и мекан
Хлеб са тиквицама можете да једете сам или уз неки слатки намаз по жељи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 380 г вишенаменског брашна,
- 2 кашичице цимета
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица морске соли
- 60 г шећера
- 125 мл уља
- 3 велика јајета
- 1 кашика екстракта ваниле
- 380 г ренданих тиквица
- 130 г сецканих ораха
Припрема:
Загрејте рерну на 160° и намажите две мање тепсије за хлеб. У великој посуди умутите брашно, цимет, прашак за пециво, соду бикарбону и со. У другој великој посуди умутите шећер, уље, јаја и ванилу. Додајте рендане тиквице и мешајте да се сједине. Помешајте састојке.
Додајте суве састојке мокрим састојцима и мешајте док се не сједине. Убаците орахе.
Поделити тесто између припремљених тепсија и додатно поспите орасима. Пеците 40 до 55 минута. Извадите из рерне, оставите да се охлади, сеците и уживајте!
(stvar ukusa)
Препоручујемо

ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема
30. 07. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
26. 07. 2024. у 18:00

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00

ТРАМП ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Послао писмо Урсули фон дер Лајен, царине од 30 посто ступају на снагу 1. августа
ЦАРИНЕ од 30 одсто на сву робу која се из Мексика или земаља Европске уније увози у Сједињене Америчке Државе ступиће на снагу 1. августа, саопштио је данас амерички председник Доналд Трамп.
12. 07. 2025. у 14:55

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)