НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
Посне крофне могу бити укусније од обичних, али само ако се спреме по овом рецепту.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 40 г квасца
- 2 кашике шећера
- 1 кашика брашна
- мало млаке воде
- 1 ванилин шећер
- 100 мл уља
- 300 мл млаке воде
- 200 мл киселе воде
- корица лимуна
- 1 мала кашика соли
Припрема:
У чинију сипати квасац, шећер, брашно и воду и све добро промешати. Додати ванилин шећер, уље и 300 мл воде и киселу воду, корицу лимуна и промешати. Додавати брашно и месити тесто и додати со. Оставити да одстоји пола сата. Развући тесто, па чашом вадити крофне и оставити их да одстоје око 15 минута. Пржити у уљу са обе стране док не порумене. Посути шећером у праху.
(Still)
Препоручујемо

СОЧНИ И НЕОДОЉИВИ: Троуглићи са сиром и шунком какве још нисте пробали
06. 08. 2024. у 12:00

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)