ДОМАЋА ПИТА ОД КИСЕЛОГ ТЕСТА СА СИРОМ И МИРОЂИЈОМ: Врхунска пита какву сигурно нисте пробали до сада
Савршен спој мириса и укуса.
Састојци:
- 1/2 кг брашна
- 2 жуманца
- 2,5 дл млека
- 30 г квасца
- кашичица шећера
- 1 дл уља
- со
надев:
- 300 г белог сира
- 2 дл павлаке
- 2 жуманца
- 4 беланца
- везица мирођије
- кашичица путера, со
Припрема:
Растопите квасац у 1 дл млека, додајте шећер и мало брашна, поклопите и оставите на
топлом да ускисне.
Помешајте брашно, со, квасац, жуманца, уље и преостало млеко, па замесите меко тесто.
Месите док не постане глатко и еластично. Покријте и оставите на топлом да нарасте.
Измрвите сир и помешајте са павлаком, жуманцима и исецканом мирођијом. Беланца мало
посолите, па миксером улупајте у чврст снег и пажљиво умешајте у смесу од сира и мирођије.
Тесто развуците оклагијом до дебљине од 1 цм и ставите у подмазан и побрашњен плех.
Преко теста сипајте и равномерно распоредите надев, али тако да уз ивицу остане мало чистог теста.
Попрскајте отопљеним путером и пеците у рерни загрејаној на 200 степени.
Служите уз јогурт или, још боље, уз велику чинију овчијег киселог млека.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
ЂУРЂИЦ И ЂУРЂЕВДАН: Исти светац, две иконе и два празника - у чему су сличности и разлике?
СВЕТОГ Георгија или светог Ђорђа/Ђурађа - како у народу зову овог свеца, православни Срби славе два пута у години.
16. 11. 2024. у 08:25
Коментари (0)