ДОМАЋА ПИТА ОД КИСЕЛОГ ТЕСТА СА СИРОМ И МИРОЂИЈОМ: Врхунска пита какву сигурно нисте пробали до сада
Савршен спој мириса и укуса.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1/2 кг брашна
- 2 жуманца
- 2,5 дл млека
- 30 г квасца
- кашичица шећера
- 1 дл уља
- со
надев:
- 300 г белог сира
- 2 дл павлаке
- 2 жуманца
- 4 беланца
- везица мирођије
- кашичица путера, со
Припрема:
Растопите квасац у 1 дл млека, додајте шећер и мало брашна, поклопите и оставите на
топлом да ускисне.
Помешајте брашно, со, квасац, жуманца, уље и преостало млеко, па замесите меко тесто.
Месите док не постане глатко и еластично. Покријте и оставите на топлом да нарасте.
Измрвите сир и помешајте са павлаком, жуманцима и исецканом мирођијом. Беланца мало
посолите, па миксером улупајте у чврст снег и пажљиво умешајте у смесу од сира и мирођије.
Тесто развуците оклагијом до дебљине од 1 цм и ставите у подмазан и побрашњен плех.
Преко теста сипајте и равномерно распоредите надев, али тако да уз ивицу остане мало чистог теста.
Попрскајте отопљеним путером и пеците у рерни загрејаној на 200 степени.
Служите уз јогурт или, још боље, уз велику чинију овчијег киселог млека.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)