КИФЛИЦЕ СА СИРОМ И ШУНКОМ: Ко ће им одолети
Ове кифлице са шунком и сиром брзо су готове јер не захтевају да се тесто диже, већ је потребно умесити, обликовати и филовати кифлице. Уместо сувог квасца користи се прашак за пециво, али нема разлике у укусу и мекоћи.
Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes
Састојци:
Тесто:
- 300 грама обичног брашна
- 12 г прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 60 мл млека
- 60 мл уља
- 140 г јогурта
- 1 беланце
Фил:
- 100 г ренданог сира
- 100 г шунке
Премазивање:
- 1 жуманце
- Семенке по вашем избору
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и со у великој посуди. Додати јогурт, млеко, уље и беланце - мешати док се састојци не сједине.
Умесите тесто руком, ставите га на побрашњену подлогу, побрашните горњу страну и уролајте у круг. Загрејте рерну на 200 степени. Поделити тесто на 16 једнаких делова.
На сваки комад теста, на шири део, ставите мало сира и шунке и увијте у кифлицу коју ћете ставити на плех обложен папиром за печење. Поновите поступак са преосталим тестом и састојцима.
Умутите жуманце и њиме премажите кифлице. Поспите семенкама по избору и ставите у загрејану рерну.
Пеците око 20 минута док кифлице не порумене.
(index.hr)
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)