КИФЛИЦЕ СА СИРОМ И ШУНКОМ: Ко ће им одолети
Ове кифлице са шунком и сиром брзо су готове јер не захтевају да се тесто диже, већ је потребно умесити, обликовати и филовати кифлице. Уместо сувог квасца користи се прашак за пециво, али нема разлике у укусу и мекоћи.
Састојци:
Тесто:
- 300 грама обичног брашна
- 12 г прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 60 мл млека
- 60 мл уља
- 140 г јогурта
- 1 беланце
Фил:
- 100 г ренданог сира
- 100 г шунке
Премазивање:
- 1 жуманце
- Семенке по вашем избору
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и со у великој посуди. Додати јогурт, млеко, уље и беланце - мешати док се састојци не сједине.
Умесите тесто руком, ставите га на побрашњену подлогу, побрашните горњу страну и уролајте у круг. Загрејте рерну на 200 степени. Поделити тесто на 16 једнаких делова.
На сваки комад теста, на шири део, ставите мало сира и шунке и увијте у кифлицу коју ћете ставити на плех обложен папиром за печење. Поновите поступак са преосталим тестом и састојцима.
Умутите жуманце и њиме премажите кифлице. Поспите семенкама по избору и ставите у загрејану рерну.
Пеците око 20 минута док кифлице не порумене.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)