КИФЛИЦЕ СА СИРОМ И ШУНКОМ: Ко ће им одолети
Ове кифлице са шунком и сиром брзо су готове јер не захтевају да се тесто диже, већ је потребно умесити, обликовати и филовати кифлице. Уместо сувог квасца користи се прашак за пециво, али нема разлике у укусу и мекоћи.
Састојци:
Тесто:
- 300 грама обичног брашна
- 12 г прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 60 мл млека
- 60 мл уља
- 140 г јогурта
- 1 беланце
Фил:
- 100 г ренданог сира
- 100 г шунке
Премазивање:
- 1 жуманце
- Семенке по вашем избору
Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и со у великој посуди. Додати јогурт, млеко, уље и беланце - мешати док се састојци не сједине.
Умесите тесто руком, ставите га на побрашњену подлогу, побрашните горњу страну и уролајте у круг. Загрејте рерну на 200 степени. Поделити тесто на 16 једнаких делова.
На сваки комад теста, на шири део, ставите мало сира и шунке и увијте у кифлицу коју ћете ставити на плех обложен папиром за печење. Поновите поступак са преосталим тестом и састојцима.
Умутите жуманце и њиме премажите кифлице. Поспите семенкама по избору и ставите у загрејану рерну.
Пеците око 20 минута док кифлице не порумене.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЗАПАД ДА НАПАДНЕ САНКТ ПЕТЕРБРУГ? Медведев одбрусио Пољацима - Не будите звер
ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је у свом телеграм каналу позвао „да се звер не буди“ као одговор на изјаве бившег шефа генералштаба пољске војске Рајмунда Анџејчака о могућим нападима на Санкт Петербург.
13. 10. 2024. у 12:00
АМЕРИКА У ЧУДУ: Нови Трампов предлог све је оставио без речи
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп изнео је радикалан предлог током својих предизборних скупова у Колораду.
12. 10. 2024. у 13:27
"СИНИША, МОЛИМ БОГА ДА МОЈА ПОРОДИЦА ПОБИЈЕ ТВОЈУ": Миха Хрвата знао одмалена - како су се помирили после две деценије
СУКОБ Синише Михајловића и Игора Штимца трајао је више од две деценије и био је један од оних који привлаче највише пажње у фудбалским круговима.
13. 10. 2024. у 11:35
Коментари (0)