КИФЛИЦЕ СА СИРОМ И ШУНКОМ: Ко ће им одолети

Новости онлине

19. 09. 2024. у 12:00

Ове кифлице са шунком и сиром брзо су готове јер не захтевају да се тесто диже, већ је потребно умесити, обликовати и филовати кифлице. Уместо сувог квасца користи се прашак за пециво, али нема разлике у укусу и мекоћи.

КИФЛИЦЕ СА СИРОМ И ШУНКОМ: Ко ће им одолети

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Састојци:

Тесто:

  • 300 грама обичног брашна
  • 12 г прашка за пециво 
  • 1 кашичица соли
  • 60 мл млека
  • 60 мл уља
  • 140 г јогурта
  • 1 беланце

Фил:

  • 100 г ренданог сира
  • 100 г шунке

 Премазивање:

  •  1 жуманце
  •  Семенке по вашем избору

Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво и со у великој посуди. Додати јогурт, млеко, уље и беланце - мешати док се састојци не сједине.
Умесите тесто руком, ставите га на побрашњену подлогу, побрашните горњу страну и уролајте у круг. Загрејте рерну на 200 степени. Поделити тесто на 16 једнаких делова.

На сваки комад теста, на шири део, ставите мало сира и шунке и увијте у кифлицу коју ћете ставити на плех обложен папиром за печење. Поновите поступак са преосталим тестом и састојцима. 
Умутите жуманце и њиме премажите кифлице. Поспите семенкама по избору и ставите у загрејану рерну.
Пеците око 20 минута док кифлице не порумене.
 

(index.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАПАД ДА НАПАДНЕ САНКТ ПЕТЕРБРУГ? Медведев одбрусио Пољацима - Не будите звер

ЗАПАД ДА НАПАДНЕ САНКТ ПЕТЕРБРУГ? Медведев одбрусио Пољацима - Не будите звер

ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је у свом телеграм каналу позвао „да се звер не буди“ као одговор на изјаве бившег шефа генералштаба пољске војске Рајмунда Анџејчака о могућим нападима на Санкт Петербург.

13. 10. 2024. у 12:00

СИНИША, МОЛИМ БОГА ДА МОЈА ПОРОДИЦА ПОБИЈЕ ТВОЈУ: Миха Хрвата знао одмалена - како су се помирили после две деценије

"СИНИША, МОЛИМ БОГА ДА МОЈА ПОРОДИЦА ПОБИЈЕ ТВОЈУ": Миха Хрвата знао одмалена - како су се помирили после две деценије

СУКОБ Синише Михајловића и Игора Штимца трајао је више од две деценије и био је један од оних који привлаче највише пажње у фудбалским круговима.

13. 10. 2024. у 11:35

Коментари (0)

НАДАО САМ СЕ ДА ОВАЈ ДАН НИКАД НЕЋЕ ДОЋИ: Федерер послао дирљиву поруку Надалу (ФОТО)