НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак
Шпанска пита је једно о оних јела које направите са задовољством, а не треба да размишљате имате ли све састојке и да ли морате у набавку.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 велика кромпира
- 1 велика црвена паприка
- црвени и бели лук
- 5 јаја
- со и бибер, по укусу
- 1/4 шоље маслиновог уља
Припрема:
Ољуштите кромпир и нарежите га на танке кришке.
Ситно насецкајте паприку и лук.
У великом тигању загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте кромпир, паприку и лук, и пржите их полако, уз повремено мешање, док не постану мекани и благо златни.
Док се кромпир пржи, у великој чинији добро измутите јаја. Додајте со и бибер по укусу.
Када је кромпир готов, ставите га на папирни убрус да упије вишак масноће. Затим, додајте кромпир у чинију са јајима и добро промешај да се све сједини.
Очистите тигањ и додајте мало маслиновог уља. Загрејте тигањ на средње јакој ватри. Сипајте смесу са кромпиром и јајима у тигањ и равномерно распоредите. Пржите око 5-7 минута, или док доња страна не постане златно смеђа.Пажљиво окрени питу користећи тањир: поставите тањир преко тигања, окрените тигањ и спустите питу назад у тигањ са непеченом страном према доле. Наставите да пржите још 5-7 минута, док пита не буде потпуно чврста и златно смеђа.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила
21. 09. 2024. у 08:00

ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)