НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак

Новости онлине

23. 09. 2024. у 10:50

Шпанска пита је једно о оних јела које направите са задовољством, а не треба да размишљате имате ли све састојке и да ли морате у набавку.

НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 велика кромпира
  • 1 велика црвена паприка
  • црвени и бели лук
  • 5 јаја
  • со и бибер, по укусу
  • 1/4 шоље маслиновог уља

Припрема:

Ољуштите кромпир и нарежите га на танке кришке. 

Ситно насецкајте паприку и лук.

У великом тигању загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте кромпир, паприку и лук, и пржите их полако, уз повремено мешање, док не постану мекани и благо златни.

Док се кромпир пржи, у великој чинији добро измутите јаја. Додајте со и бибер по укусу.

Када је кромпир готов, ставите га на папирни убрус да упије вишак масноће. Затим, додајте кромпир у чинију са јајима и добро промешај да се све сједини.

Очистите тигањ и додајте мало маслиновог уља. Загрејте тигањ на средње јакој ватри. Сипајте смесу са кромпиром и јајима у тигањ и равномерно распоредите. Пржите око 5-7 минута, или док доња страна не постане златно смеђа.Пажљиво окрени питу користећи тањир: поставите тањир преко тигања, окрените тигањ и спустите питу назад у тигањ са непеченом страном према доле. Наставите да пржите још 5-7 минута, док пита не буде потпуно чврста и златно смеђа.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).

16. 11. 2024. у 20:23

ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

МИТРОВИЋ КРВАРИО ЗА СРБИЈУ: Још једном показао зашто је миљеник нације (ВИДЕО)