ТРОУГЛИЋИ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА НУТЕЛОМ: Споља хрскави, а изнутра испуњени финим филом

Новости онлине

07. 10. 2024. у 08:00

Идеалан избор за ужину, доручак или вечеру, а праве се врло једноставно.

ТРОУГЛИЋИ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА НУТЕЛОМ: Споља хрскави, а изнутра испуњени финим филом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 велико јаје
  • 1 кашика воде
  • 1 лист замрзнутог лиснатог теста, одмрзнут
  • 3 кашике нутеле
  • 1 до 2 кашичице рендане корице поморанџе

За глазуру:

  • 80 г шећера у праху
  • 1/2 кашичице сока од поморанџе
  • 1/8 кашичице рендане корице поморанџе
  • додатна нутела, по жељи

Припрема:

За лиснато тесто са нутелом загрејте рерну на 200°. У малој чинији умутите јаје са водом. Расклопите лиснато тесто и исеците на 9 квадрата. Ставите 1 кашичицу нутеле у средину сваког, па поспите корицом поморанџе. Премажите ивице теста мешавином јајета. Преклопите 1 угао преко пуњења да бисте формирали троугао, и прстима притисните ивице како бисте их затворили.

Пребаците у неподмазан плех. Пеците док тесто не поприми златносмеђу боју, 17-20 минута. Након тога оставите да се мало охлади. У малој чинији помешајте шећер у праху, сок од поморанџе и корицу од поморанџе, па прелијте троуглиће. Ако желите, загрејте додатну нутелу и покапајте по врху.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.

06. 01. 2025. у 19:41

СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се

СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се

ЈЕДАН од последњих људи који је разговарао са глумцем, режесером и чувеним "Трагачем" Милорадом Милинковићем је свештеник Влајко Банковић, протојереј-ставрофор и старешина цркве Светог вазнесења Господњег у Јабуковцу код Неготина.

07. 01. 2025. у 15:26

Коментари (0)

ОВО СЕ НЕ ВИЂА СВАКИ ДАН! Кристијано Роналдо добио понуду да каријеру настави у Молдавији