САВРШЕН ТОПЛИ И МИРИСНИ ДОРУЧАК: Пужићи са сиром и шунком, сласно пециво које одмах нестаје са тањира
Пужићи са сиром и шунком идеални су за доручак или вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- млеко 150 мл
- вода 150 мл
- свежи квасац 42 г
- уље 5 кашика
- шећер 1 кашика
- јаја 2
- со 1 кашичица
- брашно 600 г
- маргарин 200 г
За надев:
- сир 200 г
- шунка 200 г
- јаје 1
Припрема:
У загрејано млеко и воду измрвити квасац. Додати јаја, уље, со и брашно и замесити тесто. Прекрити и оставити да надође око 30 минута. Премесити тесто и поделити у 5 лоптица. Лоптице развући и премазати са маргарином собне температуре. Ређајући једну на другу. Када сте завршили премазивања развуците тесто и нафилујте са надевом од сира и шунке и увијте тесто у ролну. Оштрим ножем сеците тесто ширине око 1,5 цм и ређајте у плех обложен пек-папиром. Прекријте крпом и оставите неких 20 минута да надођу. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута.
(super recepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)