ИМА ХРСКАВУ КОРИЦУ И САВРШЕНУ СРЕДИНУ: Бесквасни хлеб од хељде - не мора да се меси и врло је хранљив

Татјана Марковић

15. 10. 2024. у 07:00

Најлакши хлеб од хељде има хрскаву корицу и савршену средину, не мора да се меси и врло је хранљив.

ИМА ХРСКАВУ КОРИЦУ И САВРШЕНУ СРЕДИНУ: Бесквасни хлеб од хељде - не мора да се меси и врло је хранљив

Фото: Shutterstock

Састојци:

330 г хељдине прекрупе

2 кашике млевеног овса
2 кашике млевеног ланеног семена
240 мл воде
2 кашичице прашка за пециво
1 кашичица соли

За посипање:

сусам, по укусу
сунцокрет, по укусу
ланено семе, по укусу

Рецепт за бесквасни хлеб од хељде:

За овај хлеб, хељдину прекрупу и ланено семе ставите у чинију, промешајте и залијте водом. Нека се све натапа најмање два сата или преко ноћи. Када се натопи, оцедите воду, али не испирајте. Помешајте воду са натопљеном прекрупом, док смеса не постане глатка.

Сипајте у посуду и покријте чистом крпом. Оставите посуду на собној температури на сувом месту 12-24 сата, тиме ће започети процес ферментације, али пазите да се ферментише превише. Након што се удвостручи загрејте рерну на 160 степени C. Лагано умешајте остале састојке (млевени овас, млевено ланено семе, прашак за пециво и со).

Тепсију обложите папиром за печење, извуците смесу у плех и равномерно је поравнајте кашиком. Поспите семенкама по укусу и пеците 90 минута, а затим извадите плех из рерне и оставите свеже печени хлеб на страну 10 минута пре него што га извадите из тепсије. Оставите да се охлади пре него што га насечете.

(stvar ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира