НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
Ако више немате идеја шта да припремате за доручак или вечеру, доносимо вам један сјајан рецепт.
Састојци:
- Брашно 200 г
- Хладни путер 100 г
- 1 јаје
- Хладна вода 1-2 кашике
- Со прстохват
Фил:
- Црни лук 3 велике главице
- Маслиново уље 2 кашике
- Павлака за кување 200 мл
- Јаја 3
- Рендани сир (по избору) 100 г
- Со и бибер по укусу
- Мускатни орах по жељи
Припрема:
У великој посуди помешајте брашно и со. Додајте хладан путер и прстима га утрљајте у брашно док не добијете смесу налик на мрвице. Додајте јаје и хладну воду, и брзо замесите тесто док не постане глатко. Обликујте тесто у куглу, умотајте га у пластичну фолију и оставите у фрижидеру да одмара најмање 30 минута. Загрејте рерну на 180 °С. Развуците тесто на побрашњеној површини и ставите га у калуп за киш. Избоцкајте дно виљушком и пеците тесто 10 минута, док не постане благо златно.
У тигању загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте исечени лук и пржите га полако, мешајући повремено, док не постане карамелизован и златно смеђи (око 20-30 минута). Оставите да се мало охлади. У великој посуди умутите јаја, павлаку за кување, рендани сир, со, бибер и мускатни орашчић. Додајте карамелизовани лук у смесу са јајима и павлаком, и добро промешајте.
Сипајте фил преко претходно печеног теста. Пеците питу у загрејаној рерни 30-35 минута, или док фил не постане чврст и златносмеђ. Оставите питу да се мало охлади пре него што је исечете и послужите.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00
ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке
02. 10. 2024. у 11:00
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)