НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
Ако више немате идеја шта да припремате за доручак или вечеру, доносимо вам један сјајан рецепт.
Састојци:
- Брашно 200 г
- Хладни путер 100 г
- 1 јаје
- Хладна вода 1-2 кашике
- Со прстохват
Фил:
- Црни лук 3 велике главице
- Маслиново уље 2 кашике
- Павлака за кување 200 мл
- Јаја 3
- Рендани сир (по избору) 100 г
- Со и бибер по укусу
- Мускатни орах по жељи
Припрема:
У великој посуди помешајте брашно и со. Додајте хладан путер и прстима га утрљајте у брашно док не добијете смесу налик на мрвице. Додајте јаје и хладну воду, и брзо замесите тесто док не постане глатко. Обликујте тесто у куглу, умотајте га у пластичну фолију и оставите у фрижидеру да одмара најмање 30 минута. Загрејте рерну на 180 °С. Развуците тесто на побрашњеној површини и ставите га у калуп за киш. Избоцкајте дно виљушком и пеците тесто 10 минута, док не постане благо златно.
У тигању загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте исечени лук и пржите га полако, мешајући повремено, док не постане карамелизован и златно смеђи (око 20-30 минута). Оставите да се мало охлади. У великој посуди умутите јаја, павлаку за кување, рендани сир, со, бибер и мускатни орашчић. Додајте карамелизовани лук у смесу са јајима и павлаком, и добро промешајте.
Сипајте фил преко претходно печеног теста. Пеците питу у загрејаној рерни 30-35 минута, или док фил не постане чврст и златносмеђ. Оставите питу да се мало охлади пре него што је исечете и послужите.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00
ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке
02. 10. 2024. у 11:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)