РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
Нема ко овакве кифлице не би са ужитком смазао, зато засучите рукаве и уживајте у припреми.

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Састојци:
- 250 мл млека
- 1 кашичица шећера
- 1 коцкица свежег квасца
- 1 јаје
- 1 кашичица соли
- 150 мл уља
- 500 г брашна
Фил:
- 100 г кечапа за пицу
- 150 г шунке
- 150 г качкаваља
- 1 к. к. оригана
Припрема:
У 250 мл млаког млека додајте шећер, кашичицу брашна и коцку свежег квасца. Оставите да надође. Умутите једно јаје са кашичицом соли и 150 мл уља.
У то додајте квасац са млеком и 500 г брашна. Оставите тесто да стоји, док не удвостручи своју величину. Тесто поделите на два дела. Оба развуците на сто и поделите на 12 троуглића. Филујте следећим редом: кечап, шунка, качкаваљ и на крају поспите ориганом.
Уролајте кифлице и слажите у плех који сте претходно обложили папиром за печење и оставите да тесто одмори 30 минута. Премажите кифлице жуманцетом и поспите сусам преко. Пеците у претходно загрејаној рерни на 220 степени све док не порумене. Пријатно!
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)