НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПУТЕР ПОГАЧУ: Не само да је декоративна, већ и изузетно издашна и укусна

Новости онлине

12. 11. 2024. у 11:02

Распада се колико је мекана и лисната, а прави се очас посла.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПУТЕР ПОГАЧУ: Не само да је декоративна, већ и изузетно издашна и укусна

FOTO: Youtube/Printskrin/Valetina Mašković

Састојци:

  • 900 г брашна
  • 100 г брашна за посипање
  • 1 кашичица шећера
  • 30 г квасца
  • 1 јаје
  • 1,5 кашичица соли
  • 50 мл уља
  • 450 мл воде
  • 1 жуманце за премазивање

Припрема:

У посуду сипајте 900 г брашна. Са стране одвојте у једну посуду 450 мл воде, у коју додајете 1 кашичицу шећера, 30 г квасца и 2 кашике брашна и добро промешате, да се квасац активира. Када квасац надође, сипајте смесу у чинију са брашном у коју додајете  једно јаје и 50 мл уља и једну кашичицу соли. Замесите тесто, треба да буде средње чврстине. Затим га извадите из посуде на површину где сте посули брашно и добро га израдите да буде глатко. Затим тесто поделите на четири једнака дела и један који треба да буде за пола мањи од остала четири дела. Оставите тесто да одмори, покријте га.

Затим га извадите на површину где сте сипали брашно и развуците тесто једну по једну јуфку да образују круг. Развучену кору премажите отопљеним путером, затим покријте следећом кором и направите ролат. Исто урадите и са следеће две коре.

Затим сваки од ролата исеците на кришке дебљине 2 цм и ређајте их у посуду за печење коју сте претходно обложили пек-папиром и премазали уљем. Ређајте један комад на други тако да образују низ као када домине падну једна на другу. У средишњи део ставите најмањи део теста који сте одвојили и премажите погачу обилно умућеним жуманцетом. 

Поспите и семе по жељи, чија или сусам. Покријте крпом и оставите да погача надође.

Загрејте рерну на 200 степени и чим убаците погачу смањите температуру на 180 степени и пеците 30 минута.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију (ВИДЕО)

ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)

МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.

12. 11. 2024. у 15:47

Коментари (0)

ПОГИНУО ФУДБАЛСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ! Пре две године избегао смрт правим чудом, данас није!